Презентація першої міжнародної жіночої премії «Берегиня людства»

Презентація першої міжнародної жіночої премії «Берегиня людства»

Укрінформ
25 квітня, 15:00 - презентація міжнародної жіночої премії «Берегиня людства».

Організатори: ГО «Оберіг людства», «Асоціація мистецтвознавців, експертів, оцінювачів та реставраторів». 

Учасники: Людмила Онофриєсе - президентка благодійного фонду “Благодійне товариство захисту жінок та дітей «Шішіралей», засновниця центру допомоги “Мрія та Перемога”, засновниця Інституту жіночої народної дипломатії, волонтерка; Марія Петрова-Мацюк - голова Всеукраїнської ліги українських жінок, перша заступниця голови Національної ради жінок України; Ігор Курилів - народний артист України, заслужений діяч мистецтв України, керівник Національного заслуженого академічного народного хору України ім. Г. Верьовки; Данило Карачевський - викладач вокалу  Київської муніципальної академії музики ім. Глієра; Раїса Шматко - громадська діячка, волонтерка, лідерка Руху в ГО Всеукраїнський жіночий рух "За вільну Україну; Галина Алмазова («Вітерець») - волонтерка, парамедикиня, молодша лейтенантка ЗСУ, лицар ордена Богдана Хмельницького III ступеня, володарка української недержавної нагороди «Народний герой України».

Модератор:  Анна Заклецька - теле- та  радіоведуча.

Коротко. Міжнародна жіноча премія «Берегиня людства» покликана вшанувати видатних жінок України та світу за їхню діяльність у розбудові своїх країн та зміцненні контактів і зв’язків з Україною.

Організатори заходу зазначають, що відзнака повинна привернути увагу до важливої місії жінки у формуванні й функціонуванні державності та світоустрою, ролі жінки у війні, балансуванні між сім’єю та обов’язком перед Батьківщиною.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: (097) 390 10 50, Тетяна Миколаївна.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

У столиці презентували міжнародну жіночу премію «Берегиня людства»

У Києві відбулася презентація нової міжнародної жіночої премії «Берегиня людства», яка покликана вшанувати видатних жінок за їхню діяльність у розбудову своїх країн та зміцнення контактів і зв’язків з Україною.

Премію презентували в Укрінформі очільниця громадської організації «Оберіг людства» і ТОВ «Мистецький центр «Тріумф» Тетяна Забавська, президентка благодійного фонду “Благодійне товариство захисту жінок та дітей «Шішіралей» Людмила Онофриєсе і голова Всеукраїнської ліги українських жінок, перша заступниця голови Національної ради жінок України Марія Петрова-Мацюк.

«Ми зустрічаємо багато жінок, які на рівні з чоловіками, а у деяких моментах і потужніше своєю працею роблять для держави неймовірні речі. Особливо це відчувається зараз, коли у нашу державу прийшла війна. Ми побачили, скільки достойних жінок борються за власну державу. Тому ми вирішили заснувати міжнародну жіночу премію «Берегиня людства», щоб познайомити усіх з жінками світу і в першу чергу, звичайно, України», - сказала Забавська.

Вона розповіла, що премія матиме чотири номінації: «Впливова жінка світу», «Благодійність і меценатство», «Велич просвітництва» і «Незламна українка.

Перша церемонія нагородження відбудеться у листопаді цього року.

Організатори премії звертаються до усіх з проханням подавати журі конкурсу своїх номінантів.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні заснували мистецьку премію на честь загиблого фотографа МВС Миколи Анацького.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-