Презентація проєкту «Потерь.НЕТ»

Презентація проєкту «Потерь.НЕТ»

Укрінформ
20 березня, 12:00 - презентація проєкту «Потерь.НЕТ».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Леонід Тимченко - заступник міністра внутрішніх справ України; Дмитро Овсянюк - начальник аналітичного відділу (Центр кримінальної аналітики) НАВС, підполковник поліції; Катерина Гайдаш - слухач 18 навчальної групи Київського центру первинної професійної підготовки "Академії поліції" ННІ №1 НАВС, рядовий поліції; Максим Кузик - курсант 306 навчальної групи ННІ №1  НАВС, капрал поліції.

Чому це цікаво?

Вебпортал «Потерь.НЕТ» розроблений курсантами вищих навчальних закладів системи МВС. З метою протидії наративам російської пропаганди та дезінформації, майбутні кіберполіцейські здійснюють збір, обробку й аналіз інформації, ідентифікацію загиблих військовослужбовців та інших незаконних збройних формувань рф, задіяних у збройній агресії проти України.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

У ході реалізації проєкту «Потерь.НЕТ» ідентифіковані 72 тис. загиблих російських військових – заступник міністра внутрішніх справ

У ході реалізації проєкту «Потерь.НЕТ» ідентифіковані 72 тис. загиблих російських військових, а також представників "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко під час пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Станом на сьогодні у базі даних проєкту «Потерь.НЕТ» обліковується інформація про понад 72 тисячі загиблих російських військових, а також представників "ЛНР", "ДНР" і колаборантів, які вирішили підтримати війська Російської Федерації», - зазначив він.

За словами Тимченка, МВС започаткувало проєкт у 2022 році після повномасштабного російського вторгнення.

Вебпортал «Потерь.НЕТ» розробили і наповнюють курсанти вищих навчальних закладів системи МВС. Вони шукають інформацію про загиблих військових у відкритих джерелах, зокрема у соцмережах і некрологах на російських сайтах. Відомості про загиблих перевіряють у додаткових джерелах, у разі підтвердження – дані про них публікують на вебпорталі проєкту. Інформацію про ідентифікованих російських військових можна знайти за їх іменами через пошук на сайті. У деяких випадках вказані і обставини їх загибелі.

Тимченко зазначив, що метою проєкту є протидія наративам російської пропаганди і дезінформації по ту кількість російських військових, які начебто загинули у війні з Україною.

«На початку широкомасштабного вторгнення ми почали систематизувати інформацію про загиблих російських військових. Наскільки ця інформація актуальна ми зрозуміли після того, як у вересні 2022 року очільник міністерства оборони Росії озвучив, що втрати російських військових на той час становили трохи більше 5 тисяч. Разом з тим звіти Генштабу ЗСУ свідчили про те, що втрати росіян мінімум у десять разів більші, ніж про них заявляла влада Росії», - сказав заступник міністра.

За словами посадовця, останнім часом російська влада почала забороняти публікацію некрологів.

«Російські військові не вміють воювати і не вміють поважати своїх військових, які віддають своє життя, щоб виконувати злочинні накази. Людям забороняють публікувати інформацію про жалобу, про рівень горя, який приносить війна на територію Росії», - додав Тимченко.

Говорячи про понад 400 тис. російських військових, які загинули в Україні, заступник міністра наголосив, що ця цифра відповідає дійсності, однак ідентифікувати усіх немає можливості, оскільки «велика кількість тіл знаходиться у полях, на лінії розмежування», і російські командири не завжди забирають усіх своїх полеглих з поля бою.

Як повідомлялося, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 20 березня 2024 року становлять близько 433 тисяч 090 осіб, зокрема за минулу добу - ще 700 загарбників.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-