Презентація галузевої Національної асоціації з гуманітарного розмінування

Презентація галузевої Національної асоціації з гуманітарного розмінування

Укрінформ
18 березня, 12:00 - презентація галузевої Національної асоціації з гуманітарного розмінування.

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Мері Акопян  - голова асоціації;  Ігор Безкаравайний  - заступник міністра економіки України;  Роман Коновалов  - радник міністра оборони України;  Кунінорі Мацуда - Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні; представники Женевського міжнародного центру гуманітарного розмінування, міжнародних та українських операторів, сертифікованих в Україні.

Довідково.  Українська Національна асоціація з гуманітарного розмінування є неурядовою структурою, яка об’єднує у своєму складі юридичні організації різних форм власності, що здійснюють свою діяльність в галузі протимінної діяльності.

Ключова місія Асоціації – сприяти якнайшвидшому та якісному очищенню територій України від вибухонебезпечних предметів.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

В Україні створили Національну асоціацію з гуманітарного розмінування

У Києві презентували галузеву Національну асоціацію з гуманітарного розмінування.

Презентація відбулася сьогодні у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Голова асоціації Мері Акопян поінформувала, що Національна асоціація з гуманітарного розмінування є неурядовою структурою, яка об’єднує юридичні організації різних форм власності, що здійснюють свою діяльність в галузі протимінної діяльності.

Вона зауважила, що ключова місія асоціації – сприяти якнайшвидшому та якісному очищенню територій України від вибухонебезпечних предметів.

Акопян назвала напрямки діяльності асоціації, серед яких: об'єднання зусиль і комунікація з державними органами влади з питань гуманітарного розмінування в Україні; розробка рекомендацій з удосконалення нормативно-правового забезпечення у сфері гуманітарного розмінування; сприяння підвищенню якості професійної підготовки фахівців галузі; розроблення, обговорення і внесення пропозицій щодо обгрунтованих видів класифікаторів, стандартів, експлуатаційної надійності та безпеки; підвищення обізнаності населення та самих представників галузі; сприяння формуванню ринку послуг з гуманітарного розмінування; співпраця з міжнародними партнерами, фондами, благодійними організаціями; представництво інтересів учасників галузі на міжнародному рівні тощо.

Членами асоціацій є більш ніж 20 організацій – приватні оператори, освітні заклади, державні установи тощо.

Голова асоціації розповіла про заходи, які уже впроваджуються Національною асоціацією з гуманітарного розмінування. Це, зокрема, підготовка державного професійного стандарту нової професії «сапер з гуманітарного розмінування»; створення системи підготовки саперів; забезпечення взаємодії галузі з профільними державними структурами; координація взаємодії з іноземними профільними організаціями, волонтерськими організаціями, посольствами, фондами для отримання фінансування і гуманітарної допомоги; співпраця з науковими, освітніми закладами; комунікація з кінцевими споживачами – фермерами, приватними організаціями, територіальними громадами, власниками земель.

Акопян наголосила на важливості інформаційної складової – комунікації через представників ЗМІ, фахівців та експертів, які будуть допомагати розповідати, що відбувається у напрямку гуманітарного розмінування в країні.

«Інтерес зі сторони компаній і громадянського суспільства до цієї теми є. У нас 32 оператори протимінної діяльності, 19 з них це українські компанії у статусі ТОВ. Це говорить про те, що український бізнес йде у сферу розмінування, готовий вкладати ресурси, гроші, розвиватись у цьому напрямку і розвивати ринок», – сказав заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

Він зазначив, що завдання Міністерства економіки у питанні гуманітарного розмінування - оцінювати, адаптовувати процес розмінування до тих викликів, які є в Україні, і пропонувати рішення, які можуть прискорити цей процес.

Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда підкреслив, що допомога Україні у сфері гуманітарного розмінування – це один з пріоритетів діяльності уряду Японії. За його словами, серед напрямів цієї допомоги: надання обладнання, транспортних засобів, навчальних програм з розбудови спроможностей для ДСНС і локалізація обладнання та транспортних засобів.

Дипломат запевнив, що Японія продовжить підтримувати весь український сектор розмінування і завжди буде разом з Україною.

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області планують загалом розмінувати 61,5 тис. гектарів сільгоспземель, з них у 2024 році – 12,8 тис. Для цього вже залучені три недержавні оператори з протимінної діяльності.

З початку повномасштабного вторгнення від вибухонебезпечних предметів постраждали 950 цивільних - Міноборони

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні внаслідок вибуху вибухонебезпечних предметів постраждало 950 осіб, з них 289 загинули, 661 особа зазнала поранень.

Про це повідомив начальник головного управління протимінної діяльності цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України Руслан Берегуля під час презентації галузевої Національної асоціації з гуманітарного розмінування в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні зафіксовано 647 інцидентів пов'язаних з вибухом вибухонебезпечних предметів серед цивільного населення, внаслідок яких постраждало 950 осіб. З них загинуло 289 осіб, 661 особа зазнала поранень», – зазначив він.

Берегуля додав, що Національна стратегія щодо розмінування вже розроблена, схвалена на засіданні національного органу з питань протимінної діяльності й передана до РНБО для затвердження Президентом України.

Як повідомляв Укрінформ, розмінування правобережжя Херсонської області при збереженні нинішньої динаміки триватиме щонайменше два роки.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-