Запобігання пожежам в екосистемах

Запобігання пожежам в екосистемах

Укрінформ
15 березня, 10:00 - брифінг на тему: "Запобігання пожежам в екосистемах".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер:  Анатолій Шкарбута - заступник начальника відділу профілактичної роботи Управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

У ДСНС попереджають, що випалювання сухостою може спричинити детонацію вибухівки

Випалювання сухостою у прифронтових і на деокупованих територіях може спричинити детонацію вибухівки.

Про це повідомив під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ заступник начальника відділу профілактичної роботи Управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Анатолій Шкарбута.

Він зазначив, що спалювання сухостою шкодить здоров’ю і несе загрозу для навколишнього середовища.

«Вторинним фактором спалювання сухої рослинності у прифронтових і на деокупованих територіях є спрацювання вибухонебезпечних предметів. Радіус дії цих вибухонебезпечних предметів різний, тому якщо підпалив і швиденько відійшов, то це не гарантує безпеку», - сказав він.

Шкарбута наголосив, що у прифронтових і на деокупованих територіях не слід бувати у лісах і маловідомих місцях через небезпеку потрапляння на вибухівку.

Він також нагадав, що за спалювання сухостою передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу розміром від 1,5 тис. до 3 тис. грн. У випадку значних збитків, штраф перевищує 15 тис. грн і може настати кримінальна відповідальність.

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня сталося загоряння травʼяного настилу та очерету біля озера Тягле, що на столичних Осокорках. Вогнем знищено близько трьох гектарів сухостою, зокрема частина ландшафтного заказника "Осокорківські луки". Житлова забудова не постраждала.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом підпалу об'єктів природно-заповідного фонду.

Встановлюються усі обставини події, в тому числі причини виникнення пожежі, можливі особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення, а також збитки, завдані об’єктам природно - заповідного фонду.

Через спалювання сухостою удвічі збільшилася кількість пожеж - ДСНС

Через спалювання сухостою цьогоріч удвічі збільшилася кількість пожеж у порівнянні з минулим роком.

Про це повідомив під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ заступник начальника відділу профілактичної роботи Управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Анатолій Шкарбута.

«Удвічі збільшилася кількість пожеж. У минулому році за цей період виникло близько тисячі пожеж, а цьогоріч уже сталося 2,5 тисячі пожеж.

За два місяці цього року у нас є троє загиблих і п’ятеро травмованих», - сказав він.

За словами посадовця, найбільша кількість пожеж виникла у Дніпропетровській, Одеській, Харківській, Івано-Франківській областях.

Основною причиною є навмисне спалювання сухої рослинності і необережне поводження з вогнем.

«Так склалося з радянських часів, що люди, в основному літнього віку, з потеплінням починають наводити порядки на своїх ділянках шляхом випалювання рослинності. Але це не сприяє підвищенню родючості ґрунтів, а призводить до екологічного забруднення території і погіршення здоров’я громадян. І знищення тваринного світу», - зазначив Шкарбута.

Він також нагадав, що за спалювання сухостою передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу розміром від 1,5 тис. до 3 тис. грн. У випадку значних збитків, штраф перевищує 15 тис. грн і може настати кримінальна відповідальність.

Як повідомляв Укрінформ, 13 березня поблизу села Слобідське Харківської області спалахнула масштабна пожежа через спалювання сухої трави. Пожежу гасили понад 50 рятувальників і 10 автоцистерн протягом 13 годин.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-