Робота у новому форматі: Асоціація операторів та інструкторів з першої допомоги й тактичної медицини

Робота у новому форматі: Асоціація операторів та інструкторів з першої допомоги й тактичної медицини

Укрінформ
14 березня, 13:00 - брифінг Асоціації операторів та інструкторів з першої допомоги й тактичної медицини: «Звіт про перший місяць діяльності в новому форматі».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Леонід Федоровський - голова правління ГС «Асоціація операторів та інструкторів з першої допомоги та тактичної  медицини».

Чому це цікаво?

У ході брифінгу буде озвучено кількість організацій та осіб, які долучилися до асоціації також повідомлять про результати співпраці з Командуванням Медичних Сил ЗСУ та Міністерством Оборони України. Крім того, відбудеться презентація результатів досліджень, проведених в рамках діяльності асоціації та презентація стратегічних проєктів на 2024-2025 роки.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

До Асоціації операторів та інструкторів з першої допомоги й тактичної медицини вже долучилося близько 800 осіб

Близько 800 осіб та 15 організацій долучилися до Асоціації операторів та інструкторів з першої допомоги й тактичної медицини.

Про це голова правління ГС «Асоціація операторів та інструкторів з першої допомоги та тактичної медицини» Леонід Федоровський повідомив під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ «Звіт про перший місяць діяльності в новому форматі».

«Наразі маємо дуже позитивні результати. До нас долучилося близько 800 приватних осіб і 15 організацій-партнерів, з якими ми вже встигли домовитись про співпрацю. Ми намагаємось покращувати результативність діяльності і з державними інституціями», – сказав Федоровський.

Він розповів, що наразі у роботі асоціації є цілий ряд проєктів. Один з центральних – веб-платформа обміну досвідом для медиків, рятувальників, осіб, які займаються першою допомогою. За словами Федоровського, проєкт реалізований на 35% – вже почалася робота над програмним компонентом. Він наголосив, що асоціація також провела декілька консультацій з державними структурами, які забезпечать безпеку комунікації спеціалістів.

Голова правління ГС «Асоціація операторів та інструкторів з першої допомоги та тактичної медицини» зазначив, що важливим елементом на цьому веб-ресурсі є система голосування – всі члени асоціації матимуть можливість брати участь у адвокаційній, політичній і дорадчій діяльності асоціації.

«За декілька місяців матимемо безпечний ресурс, на якому всі фахівці з рятування життя зможуть обмінятися досвідом, отримати актуальні, сучасні матеріали, які необхідні для роботи, і обговорити нагальні проблеми та потреби», – підкреслив він.

Також Федоровський поінформував, що у співпраці з державними інституціями, Міністерством оборони України, Департаментом охорони здоров'я та Командуванням Медичних Сил ЗСУ асоціація на 70% завершила роботу над професійним стандартом інструктора з тактичної медицини. За його словами, приблизно через один-два місяці вже буде державна професія інструктора з тактичної медицини і процедура визнання людей, які займаються цим видом діяльності на професійних засадах.

Крім того, у партнерстві з фондом «Razom for Ukraine» та юридичною компанією «Іщенко та партнери» асоціація запустила великий постійний інформаційний проєкт з юридичної підтримки військових.

Федоровський зауважив, що постійне представництво членів асоціацій є у робочих групах, організованих на базі Командування Медичних Сил ЗСУ та Міністерства оборони України.

«Таким чином ми намагаємося одночасно мати інформацію і допомагати у розробці сучасних, якісних стандартів підготовки військовослужбовців з тактичної медицини та надання першої допомоги», – прокоментував голова правління асоціації.

Він розповів, що продовжує роботу і активно працює проєкт з навчання інструкторів з тактичної медицини. За перший місяць роботи асоціації у новому форматі 24 особи успішно завершили навчання.

Також активно набирає обертів проєкт з розміщення аптечок зупинки кровотеч у публічних просторах. Він наразі на стадії збору коштів.

Федоровський повідомив, що також була проведена серія майстер-класів для військових лікарів із внутрішньокісткового доступу. 20 осіб завершили навчання у цьому місяці, у наступному заплановано навчання 40 осіб.

На майбутнє планується три великі проєкти: дослідження ефективності навчання з тактичної медицини; гармонізація цивільних та військових стандартів надання допомоги; розробка стандартів якості для засобів першої допомоги та тактичної медицини.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні створили Асоціацію операторів та інструкторів з тактичної медицини. Вона об'єднала різні напрями, що пов'язані із першою допомогою, тактичною та військовою медициною, волонтерською та медичною діяльністю, реабілітацією тощо.

 Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-