Як блокування кордону впливає на українських інвесторів у Польщі

Як блокування кордону впливає на українських інвесторів у Польщі

Укрінформ
14 березня, 12:30 - пресконференція на тему: "Як блокування кордону впливає на українських інвесторів у Польщі: які наслідки це може мати для української продукції в майбутньому?". 

Організатор: Асоціація українського бізнесу в Польщі (Республіка Польща).

Спікери: Ярослав Романчук - голова правління (EUCON LAW); Михайло Паньків - член правління (МОЛОКІЯ); Дмитро Кобзаренко - член правління (ЗАВОД КОБЗАРЕНКО).

Питання до обговорення:

  • Як поточна ситуація на кордоні впливає на українських виробників, які мають свої торговельні чи виробничі майданчики у Польщі.
  • Як Уряд України підтримує та комунікує з українськими інвесторами у Польщі? 
  • Ініціатива Асоціації щодо створення постійно діючої Польсько-Української Ради Інвестицій та Торгівлі під головуванням прем’єр-міністрів України та Польщі.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 11:30 14 березня 2024, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Третина іноземних компаній в Польщі створені українцями

У Польщі сьогодні працюють близько 27 тис. українських компаній; це майже третина від загальної кількості компаній, засновниками яких є іноземці.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомив голова правління юридичної Групи “Eucon Law”, голова Асоціації українського бізнесу в Польщі Ярослав Романчук.

“Станом на 31 грудня 2023 року в Польщі зареєстровано 100 тис. іноземних компаній, з них 27 тис. - українські. Тобто можемо говорити, що приблизно третина компаній з іноземним капіталом в Польщі є українськими”, - повідомив Романчук.

Він також додав, що протягом 2020 - 2023 років понад 44,5 тис. українців зареєстрували в Польщі одноособову господарську діяльність, аналог українського ФОП, що свідчить про тісний діловий звʼязок між нашими країнами.

Як повідомлялось, станом на 14 березня рух вантажних автотранспортних засобів у бік Польщі здійснюється лише на пункті пропуску «Краківець», водночас ПП «Ягодин», «Устилуг», «Угринів», «Рава-Руська» і «Шегині» залишаються заблокованими.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-