Необхідність сталої допомоги та підтримки дітей в Україні

Необхідність сталої допомоги та підтримки дітей в Україні

Укрінформ
13 березня,11:00 - брифінг на тему: «Необхідність сталої допомоги та підтримки дітей в Україні. Успіхи та проблеми, з якими зіштовхуються громадські організації».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Учасники: Емілі Нелл - директорка проєкту «Children's resilience»; Кетрін Ліч - проєктна менеджерка проєкту «Children's resilience»; Тетяна Коротченко - регіональна директорка Crown Agents в Україні (онлайн); Анастасія Довбня - проєктна менеджерка БФ «Save Ukraine»;  Владислава Пунік - керівник комунікаційного відділу ГО #stop_sexтинг; Ольга Глюза -  керівник гуманітарного департаменту БФ «Future for Ukraine».

Теми до обговорення:

  • Успіхи та проблеми, з якими зіштовхуються громадські організації в Україні. Виклики при залученні державної підтримки.
  • Яким чином проєкт «Children's resilience» допомагає ГО у розвитку спроможностей.
  • Як повертати депортованих та насильно переміщених дітей додому: які механізми для цього вже зроблені, які треба ще активувати.
  • Запуск нової інформаційної кампанії Stop sexting. Її мета — допомогти батькам навчити дітей правилам безпеки в мережі.

Чому це цікаво?

Ukraine Children's Resilience Fund спрямований на захист та допомогу дітям, які постраждали від війни. Також надає підтримку громадським організаціям, які працюють у різних напрямках, що можуть покращити життя дітей - повернути дітей з окупованих територій, сприяти їх  адаптаціяї в Україні, захистити в інтернеті. 

Представники громадських організацій «Stop sexting» та «Save Ukraine» поділяться успіхами та викликами, з якими вони зіштовхувались у ході реалізації проєктів, а також рішеннями, які вони знаходили.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Форма для реєстрації: https://forms.gle/SqwBBEHPcmCfE48s9.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Створення стійкості у дітях є внеском у майбутнє стійке суспільство - Save Ukraine

Вироблення стійкості в дітях є неоціненним внеском у майбутнє стійке суспільство України, яке хочуть бачити українці.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ поінформувала проєктна менеджерка БФ Save Ukraine Анастасія Довбня.

«Виробляючи стійкість у дітях, ми робимо неоціненний внесок у те майбутнє стійке суспільство України, яке хочемо бачити. Ми будемо мати або дуже травмованих дітей… або ми будемо допомагати їм відновлюватися», - сказала вона.

Проєктна менеджерка проєкту Children's resilience Кетрін Ліч зазначила, що розвиток, допомога і підтримка дітей та інвестиції у їхнє майбутнє - це найкраще, що можна робити для стабільності Української держави після її перемоги.

«Важливо розуміти і оцінити шкоду, завдану (цим дітям – ред.) і починати, зрештою, цю шкоду нейтралізувати. Бо, думаю, неможливо переоцінити важливість здоров’я дітей, а також батьків тих дітей, які разом пережили певні кризові ситуації, важливість роботи з опікунами і з учителями, які також мають це робити», - заявила Ліч.

Анастасія Довбня розповіла, що надзвичайним викликом серед тих, із якими стикається БФ Save Ukraine, є пошук і повернення дітей, депортованих у РФ. За її словами, повернення цих дітей та евакуація їх із ТОТ разом із сім’ями – це лише перший етап їхньої роботи, який стосується стадії rescue (порятунку – ред.).

«Наступна стадія, у межах якої ми працюємо – це restore (відновлення – ред.). Після того, як ми повертаємо дітей, ми усвідомлюємо, що цього замало. Замало лише врятувати їх, дати їм фізичну безпеку. Ми маємо їх реабілітовувати», - зазначила вона.

Проєктна менеджерка БФ Save Ukraine розповіла про реалізацію проєкту щодо роботи Центру арт-терапії для дітей і батьків, постраждалих від війни, для дітей, яких вдалося повернути, який напряму пов'язаний з напрямком restore і який вони реалізували разом з організацією Crown Agents.

За її словами, третій етап їхньої роботи за цим напрямком називається rebuilt, або реінтеграція дітей та сімей.

«У цю стадію ми відносимо наші модульні будиночки, де діти та сім’ї можуть проживати, якщо після трьох місяців перебування у Центрі надії та відновлення вони ще не готові самостійно продовжувати своє життя незалежно від фонду. Або це також ціла низка сервісів як для дітей ВПО, так і для дітей-сиріт, для дітей з інвалідністю по всій Україні, щоб, зокрема, допомагати їм виробляти цю стійкість незалежно від того, з якими викликами вони стикаються, та продовжувати вчитися, розвиватися, незважаючи на ковід, війну або будь-які наступні виклики, з якими люди будуть зустрічатися», - поінформувала Довбня.

Керівниця гуманітарного департаменту БФ Future for Ukraine Ольга Глюза розповіла, що їхня організація, серед іншого, працює з дітьми, що мають статус ВПО, у спектрі аутизм.

«Наш хаб розташований у Львові і він приймає до себе дітей, що були переміщені під час війни. Для дітей у спектрі «аутизм» важлива зміна навіть будь-якої деталі інтер’єру – все це може викликати у них паніку і регрес уже набутих на момент ситуації навичок, і це може припинити їх розвиток на дуже довгий період», - зазначила вона.

Глюза поінформувала, що їхня організація проводить реабілітаційну роботу з цими дітьми - вони отримують у них логопедичні заняття, допомогу з сенсорною інтеграцією (відчуття можливостей свого тіла і покращення цих можливостей), АВА-терапію тощо.

Відповідаючи на питання щодо співпраці з держорганами стосовно адаптації дітей, які повернулися з ТОТ чи РФ, представниця Save Ukraine заявила, що вони вже активно працюють із різними держорганізаціями, і що здебільшого це державні служби на місцях.

«Ми кожним новим проєктом, кожним новим центром, який відкриваємо, прагнемо вибудовувати сталу модель, яку надалі можна буде тим чи іншим чином інкорпорувати у держслужби, яку зможемо передавати державі, щоб поширювати це з Києва на громади і на всю територію України», - сказала вона.

Як повідомлялося, в Херсонській ОВА заявили, що на підконтрольну Україні територію повернули п’ятеро дітей.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-