Звіт про діяльність Благодійного фонду Урбанських «Придунав’я» за 2023 рік

Звіт про діяльність Благодійного фонду Урбанських «Придунав’я» за 2023 рік

Укрінформ
15  березня, 14:00 - пресконференція на тему: «Звіт про діяльність Благодійного фонду Урбанських «Придунав’я» за 2023 рік».

Організатор: Благодійний Фонд Урбанських «Придунав’я».

Спікер: Олександр Урбанський - заступник голови Одеської обласної ради, співзасновник Благодійного фонду Урбанських «Придунав’я».

Модераторка: Анастасія Шишман - прессекретар Благодійного фонду Урбанських «Придунав’я».

Питання для обговорення:

  • Допомога Благодійного Фонду Урбанських «Придунав'я» захисникам та захисницям Збройних сил України.
  • Допомога Фонду громадам та мешканцям Бессарабії в умовах воєнного стану.
  • Плани Фонду на 2024 рік.

Чому це цікаво?

З перших днів повномасштабного вторгнення РФ на територію України команда Благодійного фонду Урбанського «Придунав’я» активно допомагає мешканцям громад, закладам освіти та охорони здоров’я, а також захисникам та захисницям ЗСУ. Представники фонду передали вже 196 автівок, понад 70 дронів, буржуйки, теплий одяг, генератори, автозапчастини, медикаменти тощо.

Формат заходу – онлайн Zoom.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram

Підсумкові матеріали:

БФ Урбанських «Придунав’я» передав захисникам майже 200 авто

Благодійний фонд Урбанських «Придунав’я» з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України передав захисникам майже 200 автівок, 153 з яких за 2023 рік.

Про це повідомив заступник голови Одеської обласної ради, співзасновник Благодійного фонду Урбанських «Придунав’я» Олександр Урбанський під час пресконференції в Укрінформі «Звіт про діяльність Благодійного фонду Урбанських «Придунав’я» за 2023 рік».

«За 2023 рік нашим благодійним фондом було передано 153 автівки до лав Збройних сил України. Серед них автівки різного класу — пікапи, джипи, вантажівки, повнопривідні буси… Також передаємо хлопцям на «нуль» болотну гуму», - повідомив він.

Урбанський поінформував, що ще 50 автівок, а саме пікапів, фонд передав силам протиповітряної оборони, для захисту неба над Одещиною.

«Загалом з березня 2022 року наш фонд передав українським оборонцям 199 автівок. Завтра передаємо ще одну, вже двохсоту автівку», - підкреслив Урбанський.

Водночас фонд допомагає воїнам ремонтувати автівки, які потребують звичайних ремонтних робіт, а також ті, які було пошкоджено на передовій внаслідок ворожих обстрілів.

Окрім того, благодійники започаткували ініціативу, в рамках якої переробляють старенькі автомобілі УАЗ радянського зразку на пікапи для захисників.

«На прохання наших бійців, за підтримки судноремонтних заводів у місті Ізмаїл ми переробили старі вантажні авто радянського зразку, порожні морські контейнери на мобільні бані. В них ми робимо декілька душових кабінок, облаштовували пральною машиною, так званою буржуйкою», - зазначив Урбанський.

Співзасновник благодійного фонду розповів, що організацією була започаткована ініціатива, яка передбачала збір гіробордів по всій Україні. З деталей цих пристроїв потім збирали колісні дрони, які використовуються військовими на позиціях як евакуаційні пристрої для збитих БПЛА, як дрони для наземного спостереження, а також «дрони-мінери» та колісні дрони-камікадзе.

Зокрема БФ «Придунав‘я» передає військовим на фронт технічне переоснащення (тактичні та технічні аксесуари), амуніцію (шоломи, монокуляри нічного бачення з тепловізором, бронезахист у вигляді плитоноски-тактичного жилета, автозапчастини, прожектори, комплекти інструментів для ремонту автівок тощо).

«Окрім того, ми допомагали нашим захисникам усім необхідним для того, щоб вони могли облаштувати свій побут. Надавали генератори, оргтехніку, навіть газонокосарки, двері, плівку для облаштування бліндажів та інші речі, які просили військові для побутових потреб», - зауважив Урбанський.

Також, за його словами, Благодійний фонд Урбанських «Придунав‘я» передав військовим більше сотні дронів для ЗСУ. У 2023 році було передано 72 дрони, а саме 11 ударних безпілотників, п’ять Mavic Т3, шість Mavic Impreza та 50 FPV-дронів.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-