Протести на кордонах з Польщею: ситуація на пунктах пропуску, вимоги протестувальників

Протести на кордонах з Польщею: ситуація на пунктах пропуску, вимоги протестувальників

Укрінформ
19 лютого, 14:00 - брифінг на тему: "Протести на кордонах з Польщею: ситуація на пунктах пропуску, вимоги протестувальників та подальші рішення".

Організатори: Медіацентр Україна-Укрінформ.

Спікер: Андрій Демченко - речник Державної прикордонної служби України (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

РФ немає достатньо сил для наступу на північному кордоні - Демченко

Росія немає достатньо сил для наступу на північному кордоні.

Про це сказав на брифінгу речник ДПСУ Андрій Демченко, відповідаючи на запитання Укрінформу щодо можливого вторгнення РФ у північні області.

“Росія немає там достатніх сил, щоб здійснити повторне вторгнення. РФ вивела всі свої підрозділи з Білорусі, які були на полігонах і нових заведено не було”, - сказав речник.

Водночас він зауважив, що необхідно бути готовими до розвитку будь-яких ситуацій.

Демченко додав, що на кордоні з РФ ситуація схожа. “З того боку РФ має певну кількість сил, це орієнтовно 19-20 тисяч військовослужбовців. Але якщо брати всю протяжність кордону з РФ, то ті сили, які має ворог на цьому напрямку, недостатньо для того, щоб здійснити повномасштабне вторгнення”, - сказав він.

Речник підкреслив, що якщо РФ вдасться до якихось кроків, то вони будуть більш тактичні.

“Крім того, всі дії, які здійснюються ворогом на кордоні з Україною направлені у першу чергу на те, щоб Україна тримала необхідну кількість своїх підрозділів і не перекидала їх на більш важливі напрямки, де зараз ведуться бойові дії”, - сказав він

Як повідомлялось, КДБ Білорусі вранці 15 лютого раптово повідомив про режим "контртерористичної операції" в Лельчицькому районі Гомельської області, що межує з Україною.

Активність ворожих ДРГ наразі зменшилась - ДПСУ

Прикордонники за останні кілька днів не фіксували диверсійно-розвідувальних груп ворога.

Про це повідомив на брифінгу у Медіацентр Україна - Укрінформ речник ДПСУ Андрій Демченко.

“Ворожі ДРГ не фіксувались кілька останніх днів. Найбільш активні вони на сумському напрямку. Також активність ворожих ДРГ зберігалась і по харківському напрямку”, - сказав він.

Демченко, зауважив, що наразі наймеш активні ДРГ на Чернігівщині.

Як повідомлялось, на початку лютого на Сумському напрямку бійці Сил територіальної оборони припинили спробу російської диверсійно-розвідувальної групи перетнути державний кордон України. Бій тривав протягом півтори години. Завдяки вмілим діям оборонців Північного напрямку ворог був відкинутий далеко за межі українського кордону.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-