Публічний звіт виконувача обов'язків голови Українського інституту національної пам'яті за 2023 рік

Публічний звіт виконувача обов'язків голови Українського інституту національної пам'яті за 2023 рік

Укрінформ
22 лютого, 15:00 - публічний звіт виконувача обов'язків голови Українського інституту національної пам’яті Володимира Тиліщака.

Організатор: Український інститут національної пам'яті.

Спікер: Володимир Тиліщак - в.о. голови Українського інституту національної пам’яті.

Чому це цікаво?

Під час звіту спікер представить інформацію про роботу Інституту у 2023 році, зокрема про виконані завдання та їхні результати, проведені заходи, використані кошти державного бюджету та інші питання діяльності установи.

Текст звіту оприлюднено на офіційному сайті Інституту.

Контактна особа: Полтавець Оксана, начальник відділу інформаційного та організаційно-аналітичного забезпечення Управління комунікації та інформаційно-аналітичного забезпечення, тел.: 068 239 45 76.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ до 12:00  21 лютого 2024 року за електронною адресою: uinp@memory.gov.ua.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

УІНП 26 лютого презентуватиме у Києві виставку "10 років війни – 10 років спротиву"

Український інститут національної пам'яті презентуватиме 26 лютого у Києві виставку "10 років війни – 10 років спротиву", що базується на матеріалах Віртуального музею російської агресії.

Про це розповів в.о. голови Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак під час публічного звіту роботи УІНП, що відбувся в Укрінформі.

"26 лютого УІНП презентуватиме у центрі Києва виставку "10 років війни – 10 років спротиву", яка заснована на матеріалах Віртуального музею російської агресії", - сказав Тиліщак.

Він нагадав, що Віртуальний музей російської агресії був створений ще до повномасштабного вторгнення і до нього входять матеріали про російську війну і ті злочини, які чинить агресор на території України.

«Усі матеріали, що включаються до Віртуального музею російської агресії проходять верифікацію в правоохоронних органах, тому це джерело достовірної і перевіреної інформації, яка дозволяє показувати і в Україні, і в світі ті злочини, які чинить російський агресор", - зазначив в.о.голови УІНП.

За його словами, торік до цього ресурсу було підготовлено і внесено 16 аналітичних матеріалів, які стосуються російсько-української війни за період 2014-2023 років.

Тиліщак також розповів, що Інститут продовжує роботу і над наповненням інтерактивної карти Ukraine War Today, яку було створено у 2022 році.

Як повідомлялося, Віртуальний музей російської агресії Український інститут національної пам’яті з партнерами презентували у жовтні 2021 року. Це цифровий інструмент, який забезпечує доступ кожного до правди та фактів про ключові події і злочини, скоєні під час тимчасової окупації Росією Криму та війни на сході України. Також віртуальний музей слугує важливим інструментом збереження правди про російську агресію проти України, починаючи з 2014 року. Ресурс містить різнопланові дані російською та англійською мовами. Вся викладена інформація достовірна та базується на перевірених джерелах.

УІНП торік видав книгу «Без ротацій» і взяв участь в організації 10 виставкових проєктів про війну

Український інститут національної пам’яті торік видав книгу «Без ротацій» про українських військових з Луганської і Донецької областей та взяв участь в організації 10 виставкових проєктів про війну.

Про це розповів в.о. голови Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак під час публічного звіту про роботи УІНП у 2023 році, що відбувся в Укрінформі.

«Серед традиційних напрямків роботи Інституту - видавнича і виставкова робота. На жаль, через обмежені фінансові ресурси Інститут мав можливість видати минулого року лише одну книгу. Це книга «Без ротації», присвячена воїнам з Донецької та Луганської областей, котрі уже фактично 10 років зі зброєю в руках борються з російськими окупантами за звільнення власних домівок», - зазначив Тиліщак.

За його словами, ця книга уже була презентована в Краматорську, а цього року планується її презентація в інших регіонах України.

Крім цього, минулого року були започатковані ще два видавничі проєкти, в яких взяли участь співробітники УІНП. Один з них – брошура «Рашизм – це...». Ця брошура видана на основі матеріалів відповідної виставки, що вже експонувалась в Україні.

Тиліщак також розповів, що минулого року було реалізовано 10 виставкових проєктів, у яких взяв участь Український інститут національної пам’яті або виступав партнером. Серед них – проєкти «Стерті з лиця землі», «Наш Маріуполь», «Свідчення про війну. Городнянська та Чернігівська громади».

«Проєкт «Стерті з лиця землі» розповідає про українські міста і села, що справді вщент були знищені російськими окупантами. Зараз планується експонування цієї виставки у країнах Європи. За підтримки Світового конгресу українців та діаспори здійснюється переклад матеріалів проєкту іноземними мовами. І на сьогодні уже є переклади англійською і польською мовами, здійснюється переклад на іспанську. Виставка невдовзі буде експонуватися в Черкасах, а згодом в інших регіонах України і за кордоном», - повідомив в.о. голови УІНП.

За його словами, в Європі уже експонується інший виставковий проєкт «Свідчення про війну. Городнянська та Чернігівська громади», матеріали якого перекладені англійською.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-