Протистояння ворожим ударам та захист українського неба

Протистояння ворожим ударам та захист українського неба

Укрінформ
14 лютого, 15:00 - брифінг на тему: "Протистояння ворожим ударам та захист українського неба".

Організатори: Медіацентр Україна-Укрінформ.

Спікер: Юрій Ігнат -  речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Речник Повітряних сил: Заходу потрібно посилювати контроль для недопущення отримання Росією технологій

Росія проводить модернізацію своїх безпілотників, тому західним країнам слід посилювати санкційний контроль, щоби РФ не могла отримувати їхні технології.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Ми бачили фото, які з’являються дедалі частіше, там якісь з реактивними двигунами (російські безпілотники – ред.), є моделі взагалі незрозумілого походження, зліплені десь у гаражі. Ми бачимо, деяку модернізацію проводять (загарбники) з «Шахедами», серйозну модернізацію проводять з «Ланцетами», збільшують їхню дальність... Вони продовжують виготовляти безпілотники, будуть продовжувати нарощувати (виробництво - ред.)», - сказав Ігнат.

За його словами, під час війни відбувається розвиток серйозних технологій, військової індустрії. Зокрема, Захід робить великі кроки в питанні нових розробок, як-от лазерна зброя. Тож західним країнами треба посилювати санкційний контроль, щоби зменшувати можливості Росії щодо отримання технологій із Заходу.

Речник також зауважив, що Україна має використовувати допомогу міжнародних партнерів, щоб створювати власні новітні зразки.

«Це вже робиться. Ви бачите, безпілотники ударного типу частенько щось підпалюють у Росії, тому там підгорає стабільно, і це дуже добре, що ми маємо сьогодні таку можливість», - сказав Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого у Росії на Воткінському військовому заводі, що випускає ракетну техніку, стався потужний вибух, після якого розпочалася сильна пожежа.

Гендерній політиці приділяють серйозну увагу в ЗСУ – Ігнат

Серед українських пілотів, які зараз навчаються на територіях країн-партнерів на винищувачах F-16, жінок немає, однак у Повітряних силах ЗСУ сподіваються, що будуть, адже в українській армії приділяється серйозна увага гендерній політиці.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Серед пілотів, які навчаються, жінок немає. Бачив багато роликів в Тіктоку, що жінка сальто крутить, але я б сказав, що обережно треба дивитись таку інформацію. Якби були б жінки серед навчання пілотів, це вже був би загальновідомий факт, а поки що немає. Сподіваємось, що будуть жінки обов’язково і серед пілотів F-16, як це є в США, в Ізраїлі. Жінка в армії сьогодні посідає дуже серйозне місце, гендерній політиці приділяється дуже серйозна увага», - наголосив Ігнат.

Він нагадав, що в Харківському університеті Повітряних сил навчається чимало представниць прекрасної статі, які на рівні з чоловіками виконують свої обов’язки.

«Серед інженерів військових в бригадах теж є жінки, які займаються обслуговуванням літаків», – повідомив Ігнат.

Він також зауважив, що наразі через обстріли Харкова українські пілоти вимушені навчатися в інших регіонах або за кордоном.

«За кордоном навчатися якраз для Харківського університету саме те, тому що ми якраз зараз переходимо на західну техніку, на літаки західного зразка, на протиповітряну оборону західного зразка, на ЗРК. Тому цілком логічно, що захисники неба будуть проходити навчання саме в країнах, де це озброєння є і де є фахівці, які можуть навчати», - зазначив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого глава Нацгвардії США генерал Ден Хокансон заявив, що Національна гвардія США поки що має достатньо коштів для завершення навчання українських пілотів на винищувачах F-16, незважаючи на те, що у Сполучених Штатів закінчуються кошти для відправки допомоги Києву.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-