Нова миротворча ініціатива делегації українських жінок в ООН

Нова миротворча ініціатива делегації українських жінок в ООН

Укрінформ
4  березня, 16:00 - пресконференція на тему: «Українські жінки розпочинають нову миротворчу ініціативу в ООН».

Організатор: ГО “Геополітичний альянс жінок”.

Спікери: Світлана Саламатова - голова незалежної делегації українських жінок в ООН, президентка ГО “Геополітичний альянс жінок", модераторка; Наталія Каплун - віцепрезидентка  ГО “Геополітичний альянс жінок"; членкиня незалежної делегації українських жінок в ООН 2018-2024рр; Наталія Целовальніченко - членкиня ГО "Геополітичний альянс жінок", голова правління БФ "Міжнародний рух за права потерпілих внаслідок російської агресії", авторка проєкту "Юридичні Сили України", адвокат, кандидат юридичних наук; КАМАЛІЯ - амбасадор миру, співачка, заслужена артистка України, засновниця БФ КАМАЛІЇ.

До участі запрошені членкині розширеної незалежної делегації українських жінок в ООН.

Чому це важливо?

Розширена незалежна делегація українських жінок-лідерок візьме участь у роботі 68-ої сесії Комісії ООН зі становища жінок, яка відбудеться в Нью-Йорку 11 – 22 березня 2024 року. 

Делегацію сформували ГО «Геополітичний альянс жінок» та Міжнародний інститут культурних зв’язків, що має спеціальний консультативний статус ECOSOC в ООН, в рамках реалізації проєкту «Українські жінки на підтримку діяльності ООН».

Прискорення досягнення гендерної рівності та розширення прав і можливостей усіх жінок і дівчат шляхом подолання бідності та зміцнення інститутів і фінансування з урахуванням гендерної перспективи - основна тема сесії для обговорення і проведення експертних консультацій. 

Незалежна делегація українських жінок готує й власний захід “Україна: Посилення ролі жінок у відновленні та в миротворчих процесах в країнах військових конфліктів”, що має статус паралельного івенту.  Цей захід проводиться у партнерстві зі Світовою асоціацією сільських жінок, що представлена у 65 країнах світу https://acww.org.uk/. Він  збирає жінок з усіх країн світу (58), де прямо зараз відбуваються військові конфлікти для відкритого структурованого діалогу,  результатом якого стане розробка Дорожньої карти миротворчих дій та спільна резолюція, що буде спрямована Генеральному секретарю ООН.

Реєстрація на паралельний івент - за посиланням.

Додаткова інформація: galliance777@gmail.com.

Формат заходу – офлайн (Зала 2)+ онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Делегація українських жінок в ООН говоритиме про зміну механізму роботи щодо досягнення миру

Українські жінки в ООН виступлять з новою миротворчою ініціативою.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомила голова незалежної делегації українських жінок в ООН, президент ГО “Геополітичний альянс жінок" Світлана Саламатова.

"Наша делегація з 17 жінок-лідерок України буде брати участь у роботі сесії Комісії ООН зі становища жінок у березні. В межах роботи ми маємо свій паралельний івент, місія якого - обʼєднати жінок, які перебувають у країнах військових конфліктів. Буде організовано структурний діалог щодо наших спільних дій в ООН для досягнення миру", - розповіла Саламатова.

Крім того, планується провести також захід з питань відновлення України.

"Наша місія має два івенти. Порушуватиметься тема відновлення України - це стратегічна тема, тому що ми розуміємо, що війна не закінчиться через рік... Наша делегація порушує більш стратегічну тему, ще на декілька кроків вперед, - ми говоримо про профілактику, саме зміну механізму роботи ООН щодо досягнення миру і його втримання", - сказала Саламатова.

За її словами, цього року в межах Комісії ООН зі становища жінок буде проходити понад 1000 заходів. Українська делегація бере участь у роботі комісії сьомий рік поспіль.

Учасниці пресконференції також оприлюднили заяву делегації жінок України в ООН, в якій закликали жінок у всьому світі створювати альянси для подолання світової геополітичної кризи.

Як повідомлялося, 67-ма сесія Комісії ООН зі становища жінок проходитиме з 6 по 17 березня у Нью-Йорку (США). Цього року тема заходу “Інновації та технологічні зміни та освіта в епоху цифрових технологій для досягнення гендерної рівності та розширення прав і можливостей усіх жінок і дівчат”.

Комісія зі становища жінок – це функціональний орган Економічної і соціальної ради ООН (ЕКОСОР). Вона займається оглядом застосування міжнародних стандартів із захисту та просування прав жінок, а також розробкою пропозицій щодо їх виконання.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-