Миколаївщина сьогодні: наслідки ворожих обстрілів та поточна ситуація в місті та області

Миколаївщина сьогодні: наслідки ворожих обстрілів та поточна ситуація в місті та області

Укрінформ
12 лютого, 13:00 - брифінг на тему: "Миколаївщина сьогодні: наслідки ворожих обстрілів та поточна ситуація в місті та області".

Організатори: Медіацентр Україна-Укрінформ.

Спікер: Віталій Кім - начальник Миколаївської ОВА (онлайн).

Теми до обговорення: 

  • Наслідки ворожих атак.
  • Поточна ситуація в місті та області.
  • Відновлення та робота критичної інфраструктури в місті та області.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Минулого тижня при обстрілах Миколаєва росіяни змінили тактику, намагаючись завдати більшої шкоди - Кім

Минулого тижня росіяни почали обстрілювати місто Миколаїв більш інтенсивно і підступно, змінюючи тактику.

Про це розповів голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом минулого тижня Миколаїв піддавався інтенсивним обстрілам військовими РФ, причому вони робили це більш підло і змінювали тактику. Скажімо, в ніч на 11 лютого, вони чотири рази запускали групи безпілотників з інтервалом приблизно у 30-60 хвилин. Це було зроблено з метою не лише спричинити більші руйнування, а й завдати шкоди нашим рятувальникам, які виїздили на місця прильотів і ліквідовували наслідки», - сказав Кім.

За його словами, подібну тактику ворог вже застосовував і в інших регіонах, тому цього разу вдалося розгадати його наміри і вберегти людей. І все ж зазнали поранень двоє людей, виникла пожежа інфраструктурного об'єкта.

Також за наслідками атак 7 лютого у Миколаєві, коли ворог випустив ракету Х-22 по житловому сектору, загинула одна людина, ще кілька зазнали поранень, пошкоджено близько 70 будинків, три зруйновані вщент, ще шість зазнали дуже значних руйнувань. Також було влучання у промислове підприємство, газо- та електромережі.

Наступного дня атаки дронами зазнав центр міста. Було пошкоджено спортивний об’єкт, новобудову, також постраждало чимало житлових будинків.

Як повідомлялося, вночі 11 лютого російські війська атакували Миколаїв БПЛА типу «Shahed 131/136».

Внаслідок влучань сталося займання на відкритій території інфраструктурного об'єкта, яке оперативно ліквідували підрозділи ДСНС.

Також пошкоджень зазнали адміністративна будівля, житлові будинки, автомобілі, газопровід.

На Миколаївщині відновили майже третину об’єктів інфраструктури та житлових будинків, пошкоджених під час обстрілів - Кім

На Миколаївщині відновили 31% об’єктів інфраструктури та житлових будинків, які зазнали пошкоджень під час ворожих обстрілів.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

«На Миколаївщині наразі вже відновлено приблизно 31% об’єктів інфраструктури та житлових будинків, які зазнали пошкоджень під час обстрілів. Йдеться не про вщент зруйновані, а лише пошкоджені. Адже ті, які треба відновлювати з нуля, вимагають значних ресурсів, тому робимо, що можемо», - наголосив Кім.

Зокрема, за його словами, відновлено 244 багатоповерхівки, 648 приватних будинків, 71 школу, 35 дитсадків, два заклади вищої освіти, 113 - охорони здоров’я, 18 об’єктів культури, 2719 житлово-комунального господарства тощо.

Як повідомлялося, на Миколаївщині відновлено 455 кілометрів доріг місцевого значення і 550 км – державного на загальну суму 942 млн грн. Також відновлено 19 із 20 мостів.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-