Публічний звіт про результати діяльності Державного агентства водних ресурсів України за 2023 рік

Публічний звіт про результати діяльності Державного агентства водних ресурсів України за 2023 рік

Укрінформ
15 лютого, 15:00 - пресконференція на тему: «Публічний звіт про результати діяльності Державного агентства водних ресурсів України за 2023 рік».

Організатори: Державне агентство водних ресурсів України

Спікер: Михайло Янчук - голова Державного агентства водних ресурсів України. 

Модератор: Віта Костик.

Коротко. Учасники заходу поінформують про роботу Державного агентства водних ресурсів України за 2023 рік: детальний аналіз діяльності, використання коштів державного бюджету, організаційна структура тощо.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ за телефоном (044) 246-71-40.

Акредитація триватиме до 12:00 15 лютого, для підтвердження необхідно вказати ім’я та прізвище, назву видання та контактний номер телефону.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

На відновлення водогосподарської інфраструктури буде потрібно $8,9 млрд

Відбудова та відновлення водогосподарської інфраструктури України, що постраждала внаслідок воєнних дій, потребуватиме близько 8,9 млрд доларів.

Про це в Укрінформі під час публічного звіту про результати діяльності Державного агентства водних ресурсів України за 2023 рік розповів його голова Михайло Янчук.

«З початку повномасштабного вторгнення Україна втратила 760 об’єктів водогосподарської інфраструктури: 84 - повністю знищено, 337 - захоплено, 339 - зазнали тих чи інших пошкоджень. За попередніми оцінками Світового банку, загальні потреби України у відбудові та відновленні водогосподарської інфраструктури становлять 8,9 млрд доларів», - повідомив Янчук.

Він також зауважив, що на сьогодні загальний рівень зношеності інфраструктури становить 93%.

«Держводагентство управляє більше ніж 1 700 насосних станцій, понад 40 тис. км відкритих каналів, більше 43 тис. км колекторно-дренажних мереж, 3 800 км захисних дамб, близько 39 000 гідротехнічних споруд. Це величезна інфраструктура, яка сьогодні має зношеність до 93%», - зауважив очільник агентства.

Янчук наголосив, що триває робота над створенням нового суб’єкта господарювання - Національної акціонерної компанії «Вода України», на яку планується перекласти функцію обслуговування та експлуатації інфраструктурних об'єктів.

За його словами, це надасть можливість залучати інвестиції в модернізацію та розвиток водогосподарської галузі, здійснювати реконструкцію діючих та будівництво нових об’єктів.

«У наглядову раду можна буде залучити міжнародних експертів, що, з нашої точки зору, по-перше, сприятиме більшій прозорості та ефективності управління в галузі, а по-друге - дасть змогу залучати кредитні та донорські кошти для її відновлення», - додав Янчук.

Як повідомлялося, внаслідок підриву росіянами греблі Каховської ГЕС площа зрошуваних земель в Україні у 2023 році скоротилася до 136 тис. га - це майже у 2,5 раза менше, ніж у 2022 році, та в 4 рази менше, ніж у 2021-му.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-