Оперативна ситуація на півдні України та в Чорному морі

Оперативна ситуація на півдні України та в Чорному морі

Укрінформ
8 лютого, 12:00 - брифінг на тему: "Оперативна ситуація на півдні України та в Чорному морі".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер:  Наталя Гуменюк - начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, полковник (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Судновласники довіряють Силам оборони щодо безпеки "зернового коридору" - Гуменюк

Міжнародні партнери довіряють Силам оборони України у питанні забезпечення безпеки "зернового коридору".

Про це повідомила начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України полковник Наталя Гуменюк на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Ми бачимо, що судновласники, учасники міжнародної навігації довіряють Силам оборони України, не дивлячись на те, що ситуація неспокійна з таким сусідом і ворогом", - сказала Гуменюк.

Вна зауважила, що активність російської тактичної авіації також становить небезпеку для навігації, до того ж ворог має перевагу у повітрі. Однак партнери розуміють, що перед тим як забезпечувати прохід суден, українська сторона ретельно перевіряє безпекову ситуацію і намагається максимально надавати можливість функціонування цього коридору.

«Практика свідчить про те, що навіть в умовах відсутності міжнародних гарантій ми продовжуємо виконувати свої зобов’язання і все більше судновласників нам довіряють», - наголосила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у січні 2024 року Україна вийшла на довоєнні обсяги експорту морем. "Зерновим коридором" уже пройшли понад 660 суден, які перевезли близько 20 млн тонн вантажів у 32 країни. 70% з цих вантажів становить українська аграрна продукція.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-