Впровадження систем енергоменеджменту в органах влади та підприємствах: основи, переваги та реальні успіхи

Впровадження систем енергоменеджменту в органах влади та підприємствах: основи, переваги та реальні успіхи

Укрінформ
2 лютого, 15:00 - круглий стіл на тему:  «Впровадження систем енергоменеджменту в органах влади та підприємствах: основи, переваги та реальні успіхи».

Організатор:  Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України спільно із Проєктом UNIDO/GEF UKR IEE.

Спікери: Ганна Замазєєва – голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності);  Сергій Поровський  – головний експерт з фінансування та політики енергоефективності, UNIDO;   Олексій Пащенко  – національний координатор Проєкту UNIDO/GEF UKR IEE; Павло Пертко  – старший експерт з промислової енергоефективності та енергоменеджменту в промисловості, UNIDO.

Чому це важливо? 

Під час круглого столу буде розглянуто особливості та важливість впровадження системи енергоменеджменту для відновлення та економічного розвитку України.

Також відбудеться вручення сертифікатів учасникам навчального семінару «Введення в енергетичний менеджмент відповідно до ISO 500001:2018 (ДСТУ ISO 00001:2020)».

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: (044) 590-59-65, 096-906-85-95, e-mail: saeepressa@gmail.com (Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності).

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Фонд декарбонізації надаватиме підтримку підприємствам, що впровадили енергоменеджмент - Держенергоефективності

На підтримку із Фонду декарбонізації зможуть розраховувати ті підприємства й організації, що впровадили у себе системи енергоменеджменту.

Про це повідомила голова Державного агентства з енергоефективності Ганна Замазєєва під час круглого столу в Укрінформі.

"Йде активна розробка програми Фонду декарбонізації. І всі, хто захоче у майбутньому звернутися за державною фінансовою підтримкою, обов'язково повинні мати у своїй структурі енергоменеджмент", - сказала Замазєєва.

Вона зазначила, що вже сьогодні через офіси декарбонізації до агентства надходять запити щодо енергоменеджменту.

"Заходи енергоефективності мають розпочинатися з впровадження систем енергоменеджменту. Це не просто підвищення національної енергетичної безпеки шляхом правильного поводження з енергетичними ресурсами. Це насамперед зниження енергоємності ВВП і покращення конкурентноспроможності економіки", - наголосив головний експерт з фінансування та політики енергоефективності ООН з промислового розвитку (UNIDO) Сергій Поровський.

Він повідомив, що за програмою UNIDO у 2015-2020 роках пройшли навчання 200 енергоменеджерів. Однак після початку повномасштабного вторгнення частина з них стала на захист країни від окупантів, ще частина - виїхала з України.

"Перед війною мінімальна потреба в енергоменеджерах була на рівні 1500 людей. З ходом відбудови це число має тільки збільшитися", - зауважив Поровський.

За його словами, саме брак кваліфікованих фахівців може стати однією із перешкод у реалізації програм міжнародної допомоги економіці України. Тому UNIDO використовує всі наявні ресурси на тренінгові програми з підготовки енергоменеджерів.

У Держенергоефективності розраховують, що цьогоріч в Україні вже буде кілька тисяч енергоменеджерів.

Голова агентства зазначила, що навчанням енергоменеджменту займаються донорські організації, профільні асоціації та експерти, які вже є на українському ринку.

"Сьогодні більшість фахівців нашого агентства пройшли курс енергоменеджменту й отримають сертифікати. Саме з енергоменеджменту повинні починати свою роботу всі органи місцевого самоврядування, всі державні структури, промисловість", - зазначила Замазєєва.

В UNIDO також відзначили вдалий досвід у впровадженні енергоменеджменту у промисловості.

"Ті підприємства, що впровадили у себе системи енергоменеджменту, продовжують інвестиційні проєкти з підвищення енергоефективності і роблять це саме системно", - сказав національний координатор Проєкту UNIDO/GEF UKR IEE Олексій Пащенко.

Як повідомлялося, станом на 1 серпня 2023 року органи місцевого самоврядування впровадили системний енергоменеджмент у понад 18 тис. своїх будівель.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-