Підвищення тарифів на електроенергію в Україні: причини, діапазон цін та терміни їхнього зростання

Підвищення тарифів на електроенергію в Україні: причини, діапазон цін та терміни їхнього зростання

Укрінформ
31 січня, 12:30 - брифінг на тему: "Підвищення тарифів на електроенергію в Україні: причини, діапазон цін та терміни їхнього зростання".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Харченко - директор центру досліджень енергетики.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Об'єктивних причин для підвищення тарифів на електрику для населення зараз немає - експерт

Підвищення тарифів на електроенергію для населення не вирішить боргових проблем на ринку електроенергії, який потребує комплексного реформування.

Таку оцінку висловив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Для підвищення тарифів я об'єктивних причин не бачу. Бачу об'єктивні причини для комплексної реформи того, що у нас називається ринком електроенергії", - сказав експерт.

Ситуацію з обігом коштів на ринку та низкою соціальних обов'язків, покладених на різні енергокомпанії, він назвав хаотичною та некерованою. За словами Харченка, це є більшою загрозою для енергетики, ніж обстріли.

"Фінансова криза є дуже масштабною. Українська енергетика просто не має джерел, звідки можна взяти кошти ні на відновлення, ні на ремонти", - зазначив Харченко.

За його словами, тарифи на електрику для населення у цій ситуації відіграють незначну роль: у загальній структурі боргів вони займають близько 10%, а найбільша частина сформована через позицію енергорегулятора - НКРЕКП.

Як повідомлялося, упродовж цієї зими Кабінет Міністрів не планує змінювати тарифи для населення на комунальні послуги.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-