Презентація  книги «Сторозтерзаний ворогом Харків. 2022-2023. Фотосвідчення Вадима Бєлікова»

Презентація книги «Сторозтерзаний ворогом Харків. 2022-2023. Фотосвідчення Вадима Бєлікова»

Укрінформ
26 січня, 11:00  - презентація  книги «Сторозтерзаний ворогом Харків. 2022-2023. Фотосвідчення Вадима Бєлікова».  

Організатори: Міністерство культури та інформаційної політики України, Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Тарас Шевченко - заступник міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції; Алла Малієнко - заслужений журналіст України, голова ревізійної комісії Національної спілки журналістів України; Максим Удовиченко - генеральний директор Державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України»; Владислав Мусієнко - репортажний та документальний фотограф; Ян Доброносов -  фотожурналіст; Анатолій Сєриков - заслужений журналіст України, головний редактор Видавничого дому журналу «Пам’ятки України».

Чому це важливо?

Ця книга – промовиста і гірка фотосповідь міста-героя Харкова.  

Автор, корінний харків'янин Вадим Бєліков, на світлинах свого першого альбому ставить громадськість – як вітчизняну, так і міжнародну – перед проблемою воєнного суспільства.  Знесені артилерією і ракетами житлові масиви краще, ніж статистичні дані, засвідчують людські й матеріальні втрати... 

Світлини Вадима Бєлікова не лише документують на 400 сторінках прифронтові реалії, пуски російських ракет з Бєлгородської області, які добре видно з його домашнього вікна, а й думки, чуття, переживання: мешканців зруйнованих будинків, учнів спалених гімназій, гостей понівечених кав’ярень.

Книга-звинувачення побачила світ у співпраці Міністерства культури та інформаційної політики України та державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України» в межах проєкту «Книга для зміцнення національної єдності» у серії «Бібліотека журналу «Пам’ятки України» з передмовою Анатолія Сєрикова, відомого журналіста, головного редактора Видавничого дому журналу «Пам’ятки України». Тираж - 1000 примірників для безкоштовного розповсюдження.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували книгу «Сторозтерзаний ворогом Харків. 2022-2023. Фотосвідчення Вадима Бєлікова»

У Києві презентували книгу «Сторозтерзаний ворогом Харків. 2022-2023. Фотосвідчення Вадима Бєлікова».

Презентація відбулась в  Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Харків – особливе місто, яке займає особливу роль у цій війні. Місто, яке дуже близько до російського кордону. Місто, яке одним із перших прийняло бій і успішно відбило першу атаку росіян, які розраховували, що того ж дня будуть маршувати його центральними вулицями. Місто, яке обстрілюють майже щодня зараз. Але яке живе, яке продовжує бути українським», — сказав заступник міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

Він додав, що книга «Сторозтерзаний ворогом Харків. 2022-2023. Фотосвідчення Вадима Бєлікова» — це один із найкращих проєктів, який підтримало Міністерство культури та інформаційної політики.

Автор книги, харків'янин Вадим Бєліков, на світлинах свого першого альбому зображує знесені артилерією і ракетами житлові масиви міста. На 400 сторінках книги його світлини документують прифронтову реальність: пуски російських ракет з Бєлгородської області, а також емоції мешканців зруйнованих будинків, учнів спалених гімназій, гостей понівечених кав’ярень.

«Ця книга є прямим свідченням, фотосвідченням російської агресії проти мирного населення… Дуже важливо, щоб такі книги з’являлись в нашому просторі. І для нащадків у тому числі, щоб вони розуміли, через що ми пройшли та проти кого ми воювали», — висловився генеральний директор Державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України» Максим Удовиченко.

Проєкт реалізовано у співпраці Міністерства культури та інформаційної політики України з державним підприємством «Центр захисту інформаційного простору України» в межах проєкту «Книга для зміцнення національної єдності» у серії «Бібліотека журналу «Пам’ятки України» з передмовою відомого журналіста, головного редактора Видавничого дому журналу «Пам’ятки України» Анатолія Сєрикова. Тираж — 1000 примірників для безкоштовного розповсюдження.

Як повідомлялось, 18 січня в Укрінформі презентували книгу українського письменника Андрія Куркова «Щоденник агресії 2». У ній представлена збірка есеїв, написаних у період із серпня 2022 року до кінця жовтня 2023 року, розміщених за хронологією.

Відео: 

Vsdeo:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-