Рішення ПАРЄ щодо ситуації в Україні та підсумки форуму в Давосі

Рішення ПАРЄ щодо ситуації в Україні та підсумки форуму в Давосі

Укрінформ
22 січня, 13:30 - брифінг на тему: «Рішення ПАРЄ щодо ситуації в Україні та підсумки форуму в Давосі».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Учасник: Марія Мезенцева - народна депутатка України, голова постійної делегації ВРУ в ПАРЄ (онлайн).

Теми для обговорення:

– Вибори нового президента ПАРЄ та вибори комісара Ради Європи з прав людини: кандидати та їхня позиція щодо війни в Україні.

– Дебати у ПАРЄ щодо становища дітей України: яких рішень варто очікувати?

– Всесвітній економічний форум у Давосі 2024: підсумки та результати.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Питання України та надання їй зброї залишається на порядку денному ПАРЄ - Мезенцева

Україна лишається на порядку денному у Парламенській асамблеї Ради Європи, де звучить підтримка надання більших пакетів озброєння, закриття неба, надання більше систем ППО.

Про це повідомила народний депутат України від парламентської фракції «Слуга народу», голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Марія Мезенцева під час брифінгу в Медіацентрі «Україна - Укрінформ».

«В ПАРЄ Україна лишається на порядку денному і кулуарно, і публічно», - поінформувала вона.

За словами голови постійної делегації ВР, в Парламентській асамблеї Ради Європи звучить підтримка надання Україні більших пакетів озброєння, в тому числі для закриття неба, тобто надання систем ППО.

«Щойно після засідання політгрупи говорила з очільником групи соціалістів, німцем Франком Швабе стосовно надання Україні Німеччиною Taurus. Він запевнив, що технічне рішення по голосуванню Бундестагу все ж таки буде знайдено», - наголосила Мезенцева.

Народна обраниця зауважила, що таке рішення Німеччини є дуже важливим для Української держави, українського народу, а також для Сил оборони.

«Ми використовуємо всі можливості, щоб говорити, в тому числі і про важливий інструмент захисту прав людини, що на сьогодні - зброя», - резюмувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Польща передала новий оборонний пакет для України.

Німецька компанія Taurus Systems GmbH спростувала заяву експерта Соціал-демократичної партії Німеччини з питань оборони Йоганнеса Арльта про те, що оборонна промисловість Німеччини не зможе швидко поповнити запаси ракет у разі постачання їх Україні.

Усі три кандидатури на посаду єврокомісара з прав людини влаштовують Україну - Мезенцева

Усі три кандидати на посаду комісара Ради Європи з прав людини висловлюють чітку позицію щодо підтримки України.

Про це заявила голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Марія Мезенцева під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

За її словами, серед кандидатів - представниця Болгарії, кадровий дипломат з Ірландії, а також представник Австрії.

«Ми радіємо такому фіналу. Багато хто з кандидатів обіцяли відвідати Україну як першу державу під час свого перебування на посаді. Всі вони вже відвідали Україну в грудні 2023 року, коли взяли участь у великій конференції щодо депортованих дітей», - зауважила політик.

У контексті виборів європейського комісара з прав людини вона висловила думку, що можна було б «трохи активніше використовувати цей мандат». І хоча майбутній комісар не зможе поїхати до Росії зі своєю місією, «проте зможе активно співпрацювати з ООН, з Червоним Хрестом, наприклад, у питанні цивільних та військових, які перебувають у російському полоні, а також щодо викрадених, депортованих до Росії українських діток», зазначила Мезенцева.

Народний депутат додала, що зимова сесія ПАРЄ сьогодні розпочалася з хвилини мовчання за загиблими українськими захисниками та цивільними.

Крім того, українська делегація провела у ПАРЄ акцію до Дня Соборності, до якої долучились майже всі 45 делегацій. «Це показує солідарність з нашою державою у такі важкі часи», - підкреслила голова постійної делегації ВР у ПАРЄ.

Як повідомляв Укрінформ, новим президентом Парламентської асамблеї Ради Європи обрали представника Греції Теодороса Русопулоса.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-