Розширення можливостей отримання меддопомоги військовослужбовцями, ветеранами та їхніми родинами

Розширення можливостей отримання меддопомоги військовослужбовцями, ветеранами та їхніми родинами

Укрінформ
23 січня, 14:00 - круглий стіл на тему: «Розширення можливостей отримання медичної допомоги військовослужбовцями, ветеранами та їхніми родинами».

Організатор: УБФ «Центр медичних інновацій».

Учасники: Ольга Гужва - соціолог, медіаекспертка, співзасновниця ГС «Консорціум ветеранських організацій Сходу» та Медіацентр Схід; Віталій Харечко - керівник проєкту «Надання високотехнологічних інноваційних медичних послуг соціально вразливим категоріям суспільства у Львівській області», голова правління ГО «Спільноти Самодопомоги»; Олександр Максимчук - президент Асоціації Благодійників України, голова Наглядової ради Установи благодійного фонду «Центр медичних інновацій» (Медичний центр NOVO); Юлія Галустян - радниця з гендерних питань та соціальної інклюзії Програми “Підтримка організацій громадянського суспільства в Україні”/CSSF Ukraine: Support to Civil Society Organisations; Тарас Лисак -  директор Установи благодійного фонду “Центр медичних інновацій” (Медичний центр NOVO); Тетяна Токарчук -  заступник міністра у справах ветеранів України; Анатлій Остапенко - народний депутат України, голова підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету ВРУ з питань національної політики та захисту прав ветеранів; Уляна Токарєва -  заступник міністра Міністерства соцiальної політики України; Владислав Клочков - генерал-майор, начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ; Володимир Хаджинов - державний експерт експертної групи з питань підтримки вразливих верств населення Директорату розвитку соціальних послуг Міністерства соціальної політики України; Денис Романенко - заступник начальника управління психологічного забезпечення Міністерства внутрішніх справ України; Світлана Кошинець -  заступник міністра у справах ветеранів України; Ярослав Калініченко - полковник, начальник управління соціального супроводу Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ; Вікторія Мілютіна - директор Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України; Анатолій Казмірчук - генерал-майор медичної служби, командувач Медичних сил ЗСУ; Юрій Подолян - заступник командувача Медичних сил Збройних Сил України, полковник медичної служби; Оксана Сухорукова - начальник відділу охорони здоров’я Міністерства оборони України; Наталія Нос - заст. нач. відділу психологічної та медичної підтримки Міністерства у справах ветеранів України.

Модераторка: Марта Пивоваренко - експертка групи лікарів з реабілітації для Міністерства у справах ветеранів України (швейцарсько-українського проєкту «Розвиток комплексної системи реабілітації ветеранів»), адвокаційна офіцерка «Спільноти самодопомоги» (НГО, Україна).

Теми до обговорення: 

  • Механізми підвищення ефективності отримання медичних і соціальних послуг.
  • Презентація досвіду надання медичних послуг військовослужбовцям, ветеранам та їхнім родинам недержавними медичними закладами.

Довідково. Круглий стіл організовано в межах проєкту «Надання високотехнологічних інноваційних медичних послуг соціально вразливим категоріям суспільства у Львівській області», що реалізується Установою благодійного фонду «Центр медичних інновацій» в рамках Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства в Україні», що впроваджується за фінансового сприяння Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та міжнародного розвитку Великої Британії Foreign, Commonwealth & Development Office та виконується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.

Думки, рекомендації та/або висновки, висловлені учасниками, належать виключно їм та не обов’язково відображає погляди Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії, Crown Agents, International Alert та Crown Agents in Ukraine.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення. 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Сприяння поверненню військових до повноцінного життя є одним з пріоритетних завдань медичної системи - НСЗУ

Сприяння поверненню поранених на війні військових до активного і повноцінного життя є одним із пріоритетних завдань та викликів для медичної системи.

Про це заявила директорка Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Вікторія Мілютіна в Укрінформі під час круглого столу на тему: «Розширення можливостей отримання медичної допомоги військовослужбовцями, ветеранами та їхніми родинами».

"Сприяння поверненню військових, а також цивільних українців, які мали травмування, видимі чи невидимі, до активного і повноцінного життя є одним з пріоритетних завдань та викликів медичної системи. З 1 січня запрацювала Програма медичних гарантій. Цього року, нагадую, бюджет Програми медичних гарантій понад 159 млрд гривень, з яких 5,2 млрд гривень закладено на програму «Доступні ліки»", - сказала Мілютіна.

Вона підкреслила, що Програма медичних гарантій охоплює всі види медичної допомоги: екстрену, первинну, спеціалізовану та інші.

За її словами, наразі потрібне навчання кваліфікованих спеціалістів з надання психологічної допомоги, бо таких спеціалістів не вистачає в Україні.

Своєю чергою командувач Медичних сил ЗСУ Анатолій Казмірчук підкреслив, що медичне забезпечення військовослужбовців на сьогодні є одним з пріоритетних завдань держави.

"На сьогодні військовослужбовці Збройних сил і силових структур отримують лікування, зокрема, і в закладах Національної академії медичних наук, в закладах профільних медичних установ нашої держави. І скажу, що це велика кількість пацієнтів, які отримують необхідну медичну допомогу найвищого рівня в тому числі і в цих закладах", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, в кластерних лікарнях планують створити Центри ментального здоровʼя, а для лікарів "первинки", які працюють з ментальними розладами, підготують супервізорів.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-