Співпраця України та НАТО: поточні домовленості й перспективи на 2024 рік

Співпраця України та НАТО: поточні домовленості й перспективи на 2024 рік

Укрінформ
18 січня, 11:00 - пресконференція на тему: "Співпраця України та НАТО: поточні домовленості й перспективи на 2024 рік".

Організатори:  Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер:  Наталя Галібаренко - посол України в НАТО (онлайн).

Теми до обговорення:

  •  Співпраця України та НАТО у 2024 році: допомога, домовленості й залученість у ситуацію в країні.
  • Результати засідання Україна-НАТО.
  • Діяльність міжпарламентської ради Україна-НАТО.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinformhttps://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

У НАТО розуміють, що Україна протистоїть сильному ворогу, тож потрібні довготривалі рішення - посол

У штаб-квартирі НАТО розуміють, що Україна протистоїть дуже сильному ворогу, а відтак треба готуватися до довготривалих рішень.

Про це заявила посол України в НАТО Наталія Галібаренко на онлайн-брифінгу на тему: "Співпраця України та НАТО: поточні домовленості й перспективи на 2024 рік" у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Деякі експерти і медіа "посипають голову попелом", але якраз серед представників штаб-квартири (НАТО) - я кажу про різні рівні - навпаки, є абсолютно адекватне розуміння того, що, можливо, очікування від (українського) контрнаступу були перебільшеними і що війна - це не серія суцільних перемог або поразок", - сказала Галібаренко.

За її словами, всі партнери усвідомлюють, що Україна протистоїть дуже сильному ворогу, який вчиться по ходу війни, зокрема, і Збройних сил України, і кількісно і ресурсно завжди нас переважатиме.

Посол України при НАТО також акцентувала, що наш рецепт - "воювати якістю, а не кількістю", а це можливо лише за допомогою західних партнерів і за рахунок технічної переваги".

"Наші західні партнери це розуміють, тобто адекватна оцінка ситуації призводить до того, що люди готуються до довготривалих рішень", - зазначила вона.

Галібаренко також нагадала, що на засіданні Ради Україна-НАТО 10 січня її учасники зосередилися на потребах України у системах ППО після ракетних атак Росії 29 грудня і 2 січня, а вчорашнє засідання було присвячене оцінці бойової ситуації в цілому і тим потребам, які мають різні ділянки фронту.

"З боку партнерів були присутні головнокомандувачі. Саме від них надходять пропозиції про технічну підтримку Україні, які потім політично ухвалюються на рівні президентів та урядів. Тому така зустріч була дуже важливою", - наголосила голова Місії України при НАТО.

Як повідомлялося, 17 січня у Брюсселі відбулась зустріч Військового комітету НАТО на рівні керівників оборони, в ході якого відбулося засідання Ради Україна-НАТО. У зустрічі в режимі телеконференції мав намір взяти участь генерал Валерій Залужний, але захід відбувся без його участі. Позицію України виклав військовий представник Місії України при НАТО генерал-майор Сергій Салкуцан.

Посол України при НАТО порівняла "Рамштайн" зі складанням Airbus: Маємо на виході високотехнологічний продукт

Рішення щодо військової допомоги Україні ухвалюються у столицях держав, які входять до коаліції "Рамштайн", але цей формат важливий, оскільки координує і доповнює зусилля кожної з країн-учасниць.

Про це заявила посол України в НАТО Наталія Галібаренко на онлайн-брифінгу на тему: "Співпраця України та НАТО: поточні домовленості й перспективи на 2024 рік" у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Всі рішення (щодо військової допомоги Україні - ред,) так чи інакше ухвалюються у столицях держав, які входять до коаліції "Рамштайн". Але в чому "додана вартість" різних форматів і коаліцій? Це як складання Airbus, коли задіяно дуже багато акторів, і кожний робить свою частину роботи, а на виході ми маємо високотехнологічний продукт. Я б так це порівняла, бо в рамках "Рамштайну" всі стараються доповнювати один одного", - сказала Галібаренко.

Вона зауважила, що якби Україна, як це було на самому початку війни, домовлялася про постачання військової техніки, боєприпасів і ремонти виключно на двосторонньому рівні, "це було б не так ефективно, як те, що робиться в рамках злагодженої координації на чолі із нашим найбільшим донором США".

Як повідомлялося, 17 січня у Брюсселі відбулась зустріч Військового комітету НАТО на рівні керівників оборони, в ході якого відбулося засідання Ради Україна-НАТО. У зустрічі в режимі телеконференції мав намір взяти участь генерал Валерій Залужний, але захід відбувся без його участі. Позицію України виклав військовий представник Місія України при НАТО генерал-майор Сергій Салкуцан.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-