Плани РФ на тимчасово окупованих територіях України. Презентація аналітичного звіту.

Плани РФ на тимчасово окупованих територіях України. Презентація аналітичного звіту.

Укрінформ
19 січня, 14:00 - презентація аналітичного звіту «Плани РФ на тимчасово окупованих територіях України».

Організатори: ГО «Східна правозахисна група», «Інститут стратегічних досліджень та безпеки».

Учасники: Павло Лисянський - директор «Інституту стратегічних досліджень та безпеки», модератор; Максим Бутченко - письменник та журналіст; Іван Ступак - ексспівробітник СБУ, експерт з питань безпеки.

Коротко. Під час заходу буде презентовано аналітичне дослідження «Плани РФ на тимчасово окупованих територіях України», яке було створено в рамках проєкту «Східної правозахисної групи», «Інституту стратегічних досліджень та безпеки» за підтримки посольства Великобританії в Україні. Учасники заходу наведуть, зокрема, окремі факти, які прямо вказують на те, що диктаторський режим Кремля почав створювати на окупованій території України мілітарну зону, яка буде складатися з декількох військових баз.

Учасники пресконференції зможуть отримати роздруковані примірники аналітичних доповідей англійською та українською мовами.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Будівництво дороги з Ростовської області через сухопутний коридор до Криму не відбувається через дії ЗСУ - експерт

Дорогу з Ростовської області РФ через сухопутний коридор до окупованого Криму не будують через дії Збройних сил України і брак робочої сили.

Про це розповів директор «Інституту стратегічних досліджень та безпеки» Павло Лисянський під час презентації в Укрінформі аналітичного звіту «Плани РФ на тимчасово окупованих територіях України».

«Ремонтні роботи на автодорогах відбуваються, повномасштабного будівництва на сьогодні немає, тому що вони відволікаються на дії Збройних Сил України», - сказав він.

За словами Лисянського, у Росії катастрофічно не вистачає робочих рук.

«Говорять, що в Росії проживає 140 млн людей, але країна по території дуже велика, у них не вистачає людей, які можуть працювати… У них в Росії дефіцит 6-8 млн людей. І на сьогодні на окупованих територіях дефіцит робочих рук. Будівництво дороги поки що у планах», - додав він.

Лисянський розповів, що 22 грудня 2023 року росіяни ухвалили так звану соціально-економічну програму відбудови окупованих територій, куди заклали 37,6 млрд рублів, що становить близько 400 млн доларів.

Частина цих коштів має бути спрямована на побудову дороги у двох напрямках: з Ростовської області через Азовське узбережжя до Криму, а також дороги, яка веде з Донецької області до окупованих територій.

«Але це лише плани. Вони повинні були щось таке «втирати» перед виборами диктатора Путіна», - зазначає експерт.

Як повідомлялося, заступник постійного представника Президента України у Криму Денис Чистіков повідомив, що місцеві перевізники відмовляються користуватися так званим сухопутним коридором до Криму, оскільки він перебуває на лінії вогню. Через це на півострові зростають ціни.

РФ має план побудови залізничної лінії від Ростова до окупованого Криму - експерти

Російська Федерація розробила плани побудови залізничної лінії від Ростова-на-Дону через сухопутний коридор до міста Джанкой в окупованому Криму.

Про це йдеться у аналітичному звіті «Плани РФ на тимчасово окупованих територіях України», який презентував під час пресконференції в Укрінформі директор «Інституту стратегічних досліджень та безпеки» Павло Лисянський.

«На даний момент розроблено плани щодо будівництва залізничної лінії від міста Ростов-на-Дону до міста Джанкой на тимчасово окупованій території України в Криму. Маршрут нової залізничної гілки пройде через Ростов-Таганрог-Маріуполь-Бердянськ-Мелітополь-Джанкой. Цей проект називається «Залізнична лінія північного Приазов’я», - йдеться у звіті.

Крім того, додають автори звіту, ведеться будівництво іще однієї гілки, що дозволяє з’єднати Таганрог із Маріуполем, Волновахою і Донецьком. А біля села Гранітне ведеться будівництво залізничного мосту через річку Кальміус, що дозволяє «врізатися» в існуючу залізничну гілку Маріуполь-Асланово-Кальчик-Волноваха-Оленівка-Донецьк.

Головним підрядником у реалізації цього проекту є «Залізниці Новоросії».

Як зазначається, у разі реалізації цих проектів у росіяни планують отримати повноцінне закільцьоване залізничне сполучення між Таганрогом-Марцево-Маріуполем-Бердянськом—Мелітополем-Джанкоєм-Керчю-Ростовом. А також Таганрогом—Марцево-Волновахою-Донецьком. Це має прискорити на 5-6 годин доставку вантажів у Джанкой порівняно з існуючою схемою через Керченський міст. Також ця магістраль має забезпечити доступ до двох портів сумарною пропускною здатністю 5 млн тон на рік.

Нагадаємо, заступник постійного представника Президента України у Криму Денис Чистіков повідомив, що місцеві перевізники відмовляються користуватися так званим «сухопутним коридором» до Криму, оскільки він є близьким до лінії вогню. Через це на півострові зростають ціни.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-