Презентація книги «Рекомендації та кращі кейси реалізації стратегічних комунікацій в умовах війни»

Презентація книги «Рекомендації та кращі кейси реалізації стратегічних комунікацій в умовах війни»

Укрінформ
17 січня, 13:30 - презентація видання «Рекомендації та кращі кейси реалізації стратегічних комунікацій в умовах війни».

Організатор:  Національна академія СБУ.

До участі запрошені: Вінета Кляйне - директорка офісу НАТО в Україні (онлайн); Олексій Генчев - керівник політичної секції, радник Місії України при НАТО (онлайн); Філіпп Флурі - професор мовного університету Урсулін Вензао (Тайвань), ексзаступник директора Женевського центру з демократичного контролю над сектором безпеки (DCAF); Катерина Левченко - Урядова уповноважена з питань гендерної політики; Сергій Череватий - заступник командувача ОСУВ «Хортиця»; Дарія Зарівна - старша радниця керівника Офісу Президента України (онлайн); Ігор Соловей - керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України; Андрій Шаповалов - в.о. керівника Центру протидії дезінформації РНБО України; Оксана Григор`єва - президентка громадської організації «Молодіжний центр Атлантичної Ради України».

Коротко. Видання «Рекомендації та кращі кейси реалізації стратегічних комунікацій в умовах війни» підготовлено колективом Національної академії СБУ разом з українськими експертами у галузі страткому та за підтримки НАТО.

Книга видана українською та англійською мовами. У ній осмислюється досвід використання інструментів стратегічних комунікацій в умовах повномасштабної агресії РФ проти України. Фахівці безпекових і державних інституцій, науковці, журналісти, волонтери розглядають низку важливих питань, зокрема: розбудову стратегічних комунікацій держави в умовах війни, а також для подолання ворожих впливів, зміни психологічних механізмів реалізації страткому тощо.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували видання «Рекомендації та кращі кейси реалізації стратегічних комунікацій в умовах війни», підготовлене Нацакадемією СБУ

У виданні “Рекомендації та кращі кейси реалізації стратегічних комунікацій в умовах війни" зібрано кращий досвід представників сектору безпеки, який допоможе зрозуміти дії ворога на інформаційному полі.

Про це сказав на презентації видання в Укрінформі ректор Національної академії СБУ Андрій Черняк.

“Ця робота, яку ми сьогодні презентуємо, є аналізом першого року війни, аналізом досвіду. Є свідченням і підтвердженням національного спротиву і вмінням комунікувати і перемагати, тому що саме завдяки стратегічним комунікаціям ми єднаємось. А коли суспільство і інституції... єдині, то перемога буде за нами... У нас багато викликів попереду, і одне з питань, яке (розкривається, - ред.) у цьому виданні - це психологічні зміни, методології щодо протидії гібридній війні. Завдяки наративам, які тут є, ворога легше бити. Завдяки експертам, фахівцям, науковцям ми знаємо, коли бити, куди і з ким”, - підкреслив ректор.

Директорка офісу НАТО в Україні Вінета Кляйне зауважила, що видання є цінним джерелом інформації для розуміння ситуації для всіх, зокрема і представників країн НАТО. Воно містить досвід і найкращі кейси різних інституцій та рекомендації інституції безпеки та оборони. “Я рада, що НАТО фінансово підтримало видання”, - сказала вона.

Співавтор видання Євген Магда зазначив, “що ми достатньо потужно показуємо, що сучасна війна йде не лише за території, вона йде насамперед за мізки”.

За його висновками, російська пропаганда "спроможна змінюватись, тобто, нам не можна розслаблятися". "У них це нагадує асфальтовий каток з певними доданими сучасними прибамбасами. Вона твердо стоїть на плечах радянської пропаганди, але відповідні новітні технології використовує дуже активно. Проте з виходом цієї книжки... ми стали вже на один крок ближче до перемоги”, - наголосив він.

Заступник командувача ОСУВ "Хортиця" Сергій Череватий, який також є співавтором видання, закликав не впадати у крайнощі. “Ми з фронту бачимо у тилу зневіру. І це треба припиняти, ми всі маємо разом працювати. Нам дуже важко, але ми стоїмо і впевнені в собі, треба, щоб і суспільство було впевнене... Не треба впадати у крайнощі. Треба брати розвіддані, оцінювати ворога і бити його. Це те, що робимо ми всі, зокрема і на інформаційному полі”, - сказав він.

Череватий передав присутнім на презентації вітання від командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, який є рецензентом видання.

Рецензентами також виступили керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики Ігор Соловей, в.о. керівника Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Шаповалов, старша радниця керівника Офісу Президента Дарія Зарівна.

Наклад видання 500 тисяч, його можна знайти також на сайті академії СБУ.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-