Поточна ситуація на Півдні України

Поточна ситуація на Півдні України

Укрінформ
8 січня, 13:30 - брифінг на тему: "Поточна ситуація на Півдні України".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Наталя Гуменюк - начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, полковник.

Формат заходу –  офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформуhttps://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

В Криму окупанти змінюють розстановку систем ППО після вдалих ударів Сил оборони – Гуменюк

Після ефективних ударів Сил оборони по військовим об’єктам в Криму російське командування змушене змінювати пріоритети для розстановки своїх систем ППО. Зокрема, окупанти роблять акцент на захисті Керченського мосту, Севастопольської бухти, майданчиків для запуску БпЛА типу «Shahed», а також об’єктів авіаційної інфраструктури.

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна – Укрінформ розповіла керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Система ППО Кримського півострова була розгорнута дуже потужна. Ворог усвідомлюючи, що у нього там накопичені чималі ресурси і майбутнє поповнення сил для тих підрозділів, які зараз задіяні в бойовій роботі вздовж лінії бойового зіткнення на материковій Україні, вони дійсно намагаються захищатися досить потужно. Але наша бойова робота була настільки результативною, що їм доводиться зараз вимірювати нові пріоритети для розстановки систем захисту з повітря. Зокрема, зрозуміло, що Кримській міст славнозвісний, зайвий об’єкт, в них є в пріоритеті захисту, оскільки це одна з основних з логістичних транспортних артерій, незважаючи на її умовну небоєздатність, використання її в обмеженому сенсі. Також вони продовжують захищати потужно Севастопольську бухту – це логістика, пов’язана з завантаженням «Калбірів» перш за все, оскільки основний корабельно-катерний склад вони повиводили, але дуже важливими залишаються ось ці об’єкти із забезпечення життєздатності ракетоносіїв, спорядження їх ракетами. І також в них залишаються там 2 пріоритетних об’єкти – це майданчики для запуску БпЛА типу «Shahed» – це мис Чауда і неподалік Балаклави. Крім того, на території тимчасово окупованого Криму ще досить багато об’єктів авіаційної інфраструктури, які ворог використовує для базування тактичної авіації і збереження певного майна», - повідомила Гуменюк.

Вона додала, що роботи у Сил оборони багато і вона триває.

Відповідаючи на питання щодо діяльності зернового коридору, Гуменюк повідомила, що він працює в залежності від оперативної ситуації. Наразі критичних загроз для його діяльності немає.

«Навігаційний коридор працює, функціонує він відповідно до безпекової складової, яка отримує свою оцінку від Сил оборони щодобово. В залежності від розвитку оперативної ситуації ми перевіряємо безпековий компонент і наявність або відсутність загроз щодо мінної безпеки, оскільки море штормить, погода складна. Все одно функціонування коридору триває, і в принципі критичних загроз, що стосується мінної і ракетної безпеки зараз немає, вони всі контрольовані», - запевнила речниця.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України 4 січня 2023 року близько 15:00 уразили командний пункт з’єднання російських окупаційних військ поблизу Севастополя. Росія підтвердила ліквідацію 23 своїх військових під час українського удару по тимчасово окупованому Криму. Серед них є високопоставлені офіцери та «спецназ».

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-