Заходи безпеки в Україні на різдвяні та новорічні свята - Нацполіція

Заходи безпеки в Україні на різдвяні та новорічні свята - Нацполіція

Укрінформ
28 грудня, 11:00 - брифінг на тему: "Заходи безпеки Національної поліції на різдвяні та новорічні свята".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Максим Ахрамєєв - начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції. 

Формат заходу –  офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

На Різдво храми відвідали майже 10 млн українців – поліція

На Різдво, яке цьогоріч в Україні вперше відзначали 25 грудня, майже 10 мільйонів осіб відвідали близько 7 тисяч храмів, у яких проходили богослужіння.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Максим Ахрамєєв.

«Українці у цей понеділок вже відзначили по новоюліанському церковному календарю одне з великих свят – Різдво Христове. Велика кількість громадян вирішила відзначати Різдво Христове 25 грудня - це майже 10 мільйонів громадян, які відвідали близько 7 тисяч культових споруд», - розповів він.

За його словами, Нацполіція забезпечила правопорядок у місцях проведення релігійних обрядів і, що найголовніше – не допустила конфліктних ситуацій на міжконфесійному ґрунті.

«Суттєвих правопорушень не було», - заявив Ахрамєєв.

Він додав, що поліція також забезпечуватиме правопорядок з 6 на 7 січня, коли Різдво відзначатимуть віряни УПЦ Московського патріархату.

«У церквах УПЦ МП, яка не підтримала зміни, будуть вести службу по старому церковному календарю. Ми це передбачаємо і також будемо забезпечувати правопорядок і будемо наближати наряди до цих релігійних споруд», - сказав Ахрамєєв.

Як повідомлялося, цього року в Україні вперше офіційно відзначили Різдво 25 грудня.

Поліція готова до забезпечення порядку на новорічні свята - Ахрамєєв

Національна поліція України в цілому готова до забезпечення порядку під час новорічних свят.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Максим Ахрамєєв.

«НПУ у цілому, якщо говорити за новорічні свята, готова до їхнього проведення, до забезпечення охорони публічного порядку та безпеки. Забезпечувати порядок будуть по всій державі близько 20 тисяч поліцейських, у цілому біля 30 (тисяч – ред.) правоохоронців, включаючи Нацгвардію, ВСП, громадські формування і добровольців», - сказав Ахрамєєв.

Відповідаючи на питання, чи змінюється під час цих свят робота поліції у тих населених пунктах, які наближені до лінії фронту, він зазначив, що там заходи безпеки не змінюються вже упродовж двох років.

«Тому додаткових якихось заходів не передбачається. Також хочу сказати, що (на новорічні свята – ред.) передбачені додаткові слідчо-оперативні групи, додаткові вибухотехнічні групи і резерв – поліція особливого призначення – для швидкого реагування на надзвичайні події», - розповів начальник Департаменту превентивної діяльності НПУ.

Ахрамєєв нагадав громадянам, що в Україні є закон, який забороняє продаж, обіг і використання піротехнічної продукції, – феєрверків та салютів. За його словами, за це передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність.

«Щодо адміністративної, то це стаття 195-6 КУпАП - порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі і використання піротехнічних засобів, яка передбачає накладення штрафу від 35 до 60 неоподатковуваних мінімумів. Це, якщо перевести у гривні, - 595 -1020 гривень. Щодо кримінальної відповідальності – це стаття 296 ККУ, хуліганство. А там уже в залежності від наслідків визначається (остаточна – ред.) кваліфікація і частини статті», - пояснив він.

Відповідаючи на питання про те, чи будуть якісь зміни щодо комендантської години, начальник Департаменту превентивної діяльності НПУ заявив, що, наскільки йому відомо, то Київська і інші ОВА не збираються змінювати часовий графік комендантської години.

«У більшості областей це з 00:00 до 5-ї ранку. Тому також хочу звернутися до громадян, щоб ви ці свята провели у колі родини, близьких або друзів. У нас достатньо протягом останніх 2 років пригод. Не потрібно виходити і порушувати комендантську годину. Поліція буде реагувати на це», - поінформував Ахрамєєв.

Він сказав, що при цьому правоохоронці будуть з розумінням ставитися до осіб, які порушують комендантську годину з метою крайньої необхідності тощо.

«Але в цілому будемо реагувати жорстко. Також хотів би нагадати, що будемо жорстко реагувати і на заяви та повідомлення щодо роботи закладів розваги та харчування, на порушення», - наголосив Ахрамєєв.

Він закликав також водіїв не сідати за кермо напідпитку.

«Ми розуміємо, що більшість громадян будуть виїжджати з міст для відвідування родичів, батьків або у цілому святкувати за межами міст. Тому ми передбачаємо певну кількість екіпажів для того, щоб вони забезпечували безпеку дорожнього руху і надавали допомогу громадянам. Тому не потрібно, шановні водії, сідати за кермо у стані наркотичного чи алкогольного чи під дією лікарських засобів», - порадив начальник Департаменту превентивної діяльності НПУ.

Він нагадав, що за ці дії законодавством передбачена відповідальність.

«Водії, також пам’ятайте, що ви є учасником дорожнього руху і у вас є також відповідальність перед іншими учасниками дорожнього руху», - наголосив Ахрамєєв.

Як повідомлялося, на різдвяно-новорічні свята порядок в Україні охороняють 20 тисяч поліцейських та понад 7 тисяч рятувальників.

Відео:

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-