Початок громадського обговорення планів управління річковими басейнами

Початок громадського обговорення планів управління річковими басейнами

Укрінформ
21 грудня, 14:00 -  брифінг на тему: «Початок громадського обговорення планів управління річковими басейнами».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Михайло Янчук - голова Державного агентства водних ресурсів України; Александр Зінке - керівник Програми ЄС для довкілля: водні ресурси та управління даними (онлайн); Філіп Сеган -  проєктний менеджер Міжнародного офісу води (онлайн).

Чому це цікаво?

Плани управління річковими басейнами (ПУРБ) є євроінтеграційним зобов’язанням України в частині імплементації Водної Рамкової Директиви ЄС та ключовим досягненням у частині водної політики під час переговорного процесу щодо членства України в ЄС. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація ЗМІ: http://surl.li/olmcm

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Держводагентство у 2024 році затвердить плани управління річковими басейнами України

Державне агентство водних ресурсів України планує у наступному році затвердити плани управління річковими басейнами України (ПУРБ).

Про це заявив голова Державного агентства водних ресурсів України Михайло Янчук під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Затвердження ПУРБ ми плануємо у 2024 році і початок їх реалізації з 2025 року. Плани управління містять ґрунтовну діагностику стану річкових басейнів", - сказав він.

Янчук зазначив, що Держводагентство розробило плани управління для 9 річкових басейнів в Україні і виносить їх на громадське обговорення, яке триватиме пів року.

Плани передбачають виконання 1635 заходів для досягнення екологічних цілей доброго стану вод загальною вартістю 336 млрд грн. За словами Янчука, 92% заходів передбачають будівництво, реконструкцію та модернізацію очисних споруд, а також каналізаційних мереж.

Крім цього, плани передбачають заходи: із ревіталізації водних об'єктів, покращення їх гідроморфологічного стану, пом'якщення наслідків зміни клімату, зменшення засмічення, а також дослідження наслідків та впливу військових дій.

Очікується, що виконання заходів, передбачених планами дозволить досягнути: доброго екологічного стану для 13% масивів поверхневих вод, доброго хімічного стану для 89% масивів поверхневих вод, доброго кількісного стану для 61% масивів підземних вод та доброго хімічного стану для 37% масивів підземних вод.

Заходи будуть реалізовувати впродовж 6 років.

Янчук додав, що розробка та впровадження планів управління річковими басейнами є євроінтеграційним зобов’язанням України щодо імплементації Водної рамкової директиви ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів України схвалив порядок розроблення плану управління річковим басейном у травні 2017 року.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-