Підсумки діяльності гуманітарного проєкту «Добра кухня»

Підсумки діяльності гуманітарного проєкту «Добра кухня»

Укрінформ
22 грудня, 15:00 - пресконференція на тему: «Підсумки діяльності гуманітарного проєкту «Добра кухня».

Організатор:  Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine».

Спікери: Юлія Мархель - лідерка Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine»;  Катерина Турчанінова - керівниця відділу зі зв'язків з громадськістю PepsiCo Україна; Людмила Юрченко - координаторка проєкту «Добра кухня» у Миколаївській та Херсонській областях; Кирило Чікірякін - координатор проєкту «Добра кухня» у Харківській області.

Чому це цікаво? 

З травня по грудень 2023 року на сході та півдні України працював благодійний проєкт видачі безкоштовних комплексних гарячих обідів – «Добра кухня». Проєкт організував Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» за підтримки PepsiCo Foundation спільно з PepsiCo Україна в рамках міжнародної програми харчової безпеки «Food for Good». 

Протягом цього періоду волонтери щодня готували та доставляли їжу для українців, які  постраждали від війни та повені,  а також для внутрішньо переміщених осіб на Харківщині, Миколаївщині та Херсонщині.  У рамках  проєкту було видано 33 300 гарячих обідів у прифронтових та постраждалих регіонах.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 066 444 51 43  (Анастасія). 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали: 

У рамках проєкту «Добра кухня» волонтери роздали мешканцям трьох областей понад 33 тисячі гарячих обідів 

У рамках проєкту «Добра кухня», який був організований Всеукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it Ukraine», волонтери роздали громадянам із Харківської, Миколаївської і Херсонської областей 33300 гарячих обідів.

Про це під час пресконференції в Укрінформі заявила лідерка Всеукраїнського молодіжного руху Юлія Мархель.

«Проєкт «Добра кухня» організований «Let’s do it Ukraine» за підтримки PepsiCo Foundation спільно з PepsiCo Україна у рамках міжнародної харчової безпеки «Food for Good». Активна фаза проєкту відбувалася протягом кількох місяців – з травня по листопад (включно – ред.). В рамках нашого проєкту було роздано 33300 гарячих обідів громадянам», - розповіла вона.

За її словами, волонтери розвозили обіди впродовж усього періоду реалізації проєкту у Харківській, Миколаївській і Херсонській областях для тих українців, які постраждали від повномасштабної війни та повені після підриву Каховської ГЕС, а також для внутрішньо переміщених осіб у цих регіонах.

Їжу людям роздавали як у стаціонарних кухнях, так і з мобільних пересувних пунктів видачі гарячої їжі.

Мархель поінформувала, що на Харківщині людям було роздано 15800 гарячих обідів. Там до реалізації проєкту було залучено 10 волонтерів, які щодня були долучені до процесу приготування їжі на кухні, її пакування, доставки тощо. Окрім них, у Харківській області до цієї діяльності долучалися як волонтери і працівники PepsiCo Україна, а також співачка Tayanna та інші.

Лідерка руху «Let’s do it Ukraine» розповіла, що у Миколаївський і Херсонський регіони волонтери роздали громадянам 17500 гарячих обідів. Там до цієї роботи було задіяно 70 волонтерів. На Миколаївщині, окрім них, до цієї діяльності була долучена і співачка Анна Добриднєва.

За словами волонтерки, фактично щодня вони закуповували свіжі продукти для приготування. Вона зазначила, що цей проєкт був сфокусований на тому, щоб купувати локальні продукти.

«І насправді це нам допомогло заощадити і зробити більше. Бо, по-перше, це - економічно вигідно – використовувати локальне. По-друге, це й економічно правильно - підтримувати місцевих виробників, місцеві ферми, щоб район розвивався», - вважає Мархель.

Лідерка руху «Let’s do it Ukraine» заявила, що вони дбали й про екологічність проєкту «Добра кухня» - тара, у якій видавалися гарячі обіди, була одноразовою і паперовою, яку можна здати на переробку.

«І ці люди (волонтери – ред.), незважаючи на обстріли, на складність регіону, бездоріжжя, ця команда не здалася і фактично дуже якісно реалізувала проєкт. Дякувати Богу, ми жодної втрати не зазнали у волонтерському складі», - розповіла вона.

Волонтерка поінформувала, що вони хотіли б продовжити цей проєкт.

«Але тепер ми потребуємо ресурсів і, на превеликий жаль, нам треба було його закривати. Сподіваємося, що у 2024 році ми зможемо це продовжити, бо постійно є люди, які потребують доступу до гарячої їжі», - заявила Мархель.

Вона подякувала представникам PepsiCo, усій волонтерській команді, долученій до реалізації цього проєкту, зокрема і водіям, зіркам, які працювали у рамках «Доброї кухні», та закликала українців допомагати один одному.

Як повідомлялося, у Хмельницькому волонтери щотижня роздають безкоштовні обіди людям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-