З яким бюджетом житиме Київ у 2024 році. Як збільшити видатки на ЗСУ?

З яким бюджетом житиме Київ у 2024 році. Як збільшити видатки на ЗСУ?

Укрінформ
20 грудня, 14:30 - пресконференція на тему: “З яким бюджетом житиме Київ у 2024 році. Як збільшити видатки на ЗСУ?”.

Спікери:  Андрій Вітренко - депутат Київської міської ради, голова Постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності; Євгенія Кулеба - депутат Київської міської ради, секретар Постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики;  Лілія Пашинна - депутат Київської міської ради, член депутатської фракції «Слуга народу», голова делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи; Ксенія Семенова - депутат Київської міської ради, секретар Постійної комісії Київської міської ради з питань цифрової трансформації та регулювання надання публічних послуг; Микола  Конопелько - депутат Київської міської ради, заступник голови Постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин; Дмитро Калько - громадський діяч, член громадської ради при КМДА; Олександр Кучерявий  -  правозахисник та голова громадської організації «Міста і Села»; Віктор Чесак -  голова Громадської ради при Оболонській районній в місті Києві державній адміністрації; Артур Аракелян - голова Громадської ради при Деснянській райдержадміністрації;  Геннадій Сінцов - голова громадської ради при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації.

Питання до обговорення:

  • Основні напрямки фінансування бюджету Києва на 2024 рік.
  • Як збільшити допомогу військовим?
  • Фінансування розвитку київського метрополітену: скільки виділено коштів на ремонтні роботи?

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: https://forms.gle/bTYk56ez6TSZLMAs7.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Бюджет Києва не є бюджетом міста, що працює на перемогу, - депутатка Київради

Ухвалений минулого тижня бюджет столиці України на 2024 рік не відповідає вимогам часу, його не можна назвати бюджетом міста, яке працює на перемогу.

Про це на пресконференції в Укрінформі на тему “З яким бюджетом житиме Київ у 2024 році. Як збільшити видатки на ЗСУ?” сказала депутатка Київської міської ради, секретарка постійної комісії з питань екологічної політики Євгенія Кулеба.

За її словами, Київ подає приклад для всієї України, на столицю орієнтуються муніципалітети інших міст та керівники територіальних громад.

Крім того, небажання КМДА відмовитися від непершочергових “мирних” проєктів на користь фінансування Сил оборони стане негативним сигналом для наших міжнародних партнерів, без чиєї матеріальної підтримки Україні буде складно перемогти.

“Бачу величезну загрозу в тому, що Київ ухвалив бюджет “мирного часу” без фокусу на підтримку ЗСУ. Адже міжнародні партнери матимуть рацію, коли казатимуть: якщо столиця країни, яка воює, не підтримує своїх Збройних сил, якщо столиця не перейшла на військові рейки, то чому ми маємо надавати Україні гроші, забираючи їх у наших платників податків? Вважаю, що зараз українські міста мають демонструвати те, що демонструють громадяни, котрі займаються волонтерством, донатять - як можуть, допомагають армії. Насправді рівень концентрації суспільства високий і міста як частина суспільства мають підтримувати громадян”, - переконана Кулеба.

За її словами, кияни, які виходять під стіни Київради на мирні акції, вимагаючи збільшити фінансування Сил оборони, недарма щиро дивуються, бачачи, що столиця не є частиною цієї роботи.

“Як на мене, новий бюджет столиці України на 2024 рік не відповідає вимогам часу, його не можна назвати бюджетом міста, яке працює на перемогу”, - наголосила депутатка.

Кулеба вважає, що до ухваленого минулого тижня документа потрібно вносити зміни. І спрогнозувала, що наступного року кошторис міста на вимогу депутатів кілька разів коригуватимуть, перерозподіляючи гроші на потреби безпеки та оборони.

Як повідомлялося, 14 грудня Київрада ухвалила бюджет столиці на 2024 рік з доходами у понад 72,6 млрд грн, та видатками – у понад 85,3 млрд. Поміж іншого, за пропозицією міського голови передбачено виділити 1 млрд грн за рахунок вільного залишку коштів на виконання міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони в місті Києві «Захисник Києва» на 2022 - 2024 роки.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-