Проєкт «Візія-2033»: які робочі місця потрібні повоєнній Україні

Проєкт «Візія-2033»: які робочі місця потрібні повоєнній Україні

Укрінформ
12 грудня, 11:00 - круглий стіл на тему: «Проєкт «Візія-2033»: які робочі місця потрібні повоєнній Україні?».

Організатори: Всеукраїнська Асоціація компаній з міжнародного працевлаштування,  Міжнародний фонд «Відродження».

Учасники:  Наталія Землянська – голова правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;  Юлія Жовтяк - директор Державного центру зайнятості; Світлана Калініна - завідувачка кафедри економіки праці Маріупольського державного університету (м. Київ), доктор економічних наук, професор, академік АЕНУ; Олександр Шубін – заступник голови Федерації профспілок України;  Ілля Несходовський – керівник аналітичного напряму мережі «АНТС»;  Анастасія Розлуцька - керівниця проєкту "Назустріч", представниця Work.ua; Олексій Позняк – Інститут демографії та соціальних досліджень НАНУ; Олексій Орловський – директор програми «Демократія і належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження»;  Мирослава Трандаш - співзасновниця міжнародної спільноти Women Leaders for Ukraine; Олексій Толкачов – громадський діяч, голова фонду «Омріяна країна».

Модератор: Василь Воскобойник - президент «Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування».

Питання до обговорення:

  • Робота для українців під час війни.
  • Які передумови потрібно закладати вже зараз для забезпечення роботою максимальної кількості українців після війни?
  • Чи стане ВПК основою економічного зростання повоєнної України?
  • Які галузі економіки виступатимуть драйверами зростання?
  • Завдяки  чому можливе збільшення кількості робочих місць після війни? Чи вона буде зменшуватись?
  • Чи будуть зарплати в Україні конкурентними у порівнянні з сусідами з ЄС?
  • Роль держави у створенні нових робочих місць

Коротко. В умовах повномасштабної війни зайнятість населення  - один з найважливіших факторів існування країни. Тому вже зараз необхідно планувати та створювати передумови для появи нових робочих місць у майбутньому. Що треба зробити, для того, аби забезпечити стале економічне зростання України після війни - про це йтиметься під час круглого столу "Які робочі місця потрібні повоєнній Україні?".

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали: 

Служба зайнятості допомогла працевлаштуватись 290 тис. осіб

З початку року близько 290 тис. людей було працевлаштовано з допомогою Державної служби зайнятості.

Про це під час круглого столу в Укрінформі на тему: "Проєкт "Візія-2033": які робочі місця потрібні у військовій Україні? повідомила директор Державної служби зайнятості (ДСЗ) Юлія Жовтяк.

"У цьому році приблизно 650 тис. людей в Україні отримують послуги служби зайнятості, і близько 290 тис. людей працевлаштовані з допомогою служби зайнятості", - сказала Жовтяк.

Вона зазначила, що робота служби зайнятості полягає не тільки в простому підборі роботи на вакансії, які подають роботодавці, а й у реалізації низки програм, які були запроваджені державою.

"За останній рік дуже багато програм запроваджено Міністерством економіки, які реалізує Державна служба зайнятості. Основне завдання для нас сьогодні - це максимальне введення людей у ринок праці. Ситуація з обліком людей, які звертаються до служби зайнятості дуже змінилась з початку повномасштабного вторгнення. Якщо раніше у нас кількість жінок і чоловіків була майже рівна, то на сьогодні є міста, де на обліку 80% - це жінки, а 20% - це чоловіки. Тобто маємо завдання щодо перенавчання жінок на, умовно кажучи, чоловічі професії", - зазначила Жовтяк.

Вона також нагадала, що наразі багатьом людям потрібне підвищення кваліфікації. Більше того, кожна людина, яка зареєстрована у службі зайнятості вона безкоштовно може отримати, у навчальних закладах в Україні і в наших центрах професійної технічної освіти, нову спеціалізацію або отримати підвищення кваліфікації.

"В цьому році таку кваліфікацію і таке навчання проходила 31 тис. осіб. Також, у нас є така можливість, як отримання ваучера на навчання. Якщо до повномасштабної війни у нас за рік служба зайнятості видавала до 1000 ваучерів, то в цьому році видано вже 18 тис. ваучерів", - підсумувала Жовтяк.

Як повідомлялось, від початку 2023 року кількість вакансій у базі даних Київського міського центру зайнятості збільшилася у півтора раза – до 8 тисяч. За десять місяців послугами столичної служби зайнятості скористалися 26,3 тисячі громадян, з них 5,6 тисячі осіб забезпечено роботою за сприяння фахівців служби.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут – Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-