Світло миру з Вифлеєму крокує Україною

Світло миру з Вифлеєму крокує Україною

Укрінформ
11 грудня, 12:30 - пресконференція на тему: «Світло миру з Вифлеєму крокує Україною».

Організатор: Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Національна організація скаутів України» (ВМГО «НОСУ»).

Учасники: Володимир Ізварін - голова Національної ради ВМГО "Національна організація скаутів України"; Аліна Чернишова - координаторка ініціативи "Світло Миру з Вифлеєму" в Україні, модераторка; Юлія Хан - начальниця департаменту молоді та спорту КМДА; Ярослава  Колобова - директорка Київського міського центру соціальних служб для сім'ї та молоді; Вадим Петрунін - директор БФ "Сід Форум Україна"; Юлія Ніколайчук - директорка Київського міського центру сім'ї "Родинний дім"; Андрій Клюшев - протоієрей, настоятель Свято-Миколаївського храму м.Ірпінь, капелан; Андрій Чесноков - заступник міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції; Олександр Савченко - майор, Головне управління мінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки; Якушев Владислав - старший лейтенант, Головне управління мінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки.

До участі запрошені: Олег Стоєв - директор БО "Альпс Резілієнс Україна"; Оксен Лісовий -  міністр освіти та науки України; Матвій Бідний - в.о. міністра молоді та спорту України; представники регіональних осередків ВМГО "НОСУ", представники  університету "Україна", підрозділів ЗСУ.

Чому це цікаво?

Грудень – місяць казкових свят, які допомагають вірити в дива і дітям, і дорослим. За доброю традицією, саме в грудні, скаути всього світу об’єднують свої ініціативи у міжнародній естафеті Світло миру з Вифлеєму.

Основна мета естафети - поширення Світла миру тим, хто найбільше цього потребує. Передаючи його із рук в руки, як символ миру, злагоди та братерства, люди вітають один одного з різдвяними святами.

Адміністрації світових столиць, уряди багатьох країн світу, духовенство та члени Ради Європи вже приєдналися до ініціативи та чекають у гості з теплим вогником миру представників національних скаутських організацій. 

Скаути України не стануть винятком та доправлять Вифлеємський вогонь миру в Україну.

Організатори заходу впевнені, що  в нелегкий час, коли кожному українцю потрібна підтримка та віра в мирне майбутнє - Світло миру стане символом єднання, братерства та нашої спільної Перемоги. 

Під час пресконференції вогник отримають осередки ВМГО «НОСУ», партнерські організації, воїни ЗСУ, капелани. Також із зали пресконференції Світло миру вирушить до Офісу Президента, де Володимир Зеленський отримає його з рук  маленьких лідерів скаутського руху.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 10:00 11 грудня 2023 року, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали: 

У столиці скаути передали держструктурам і військовим Вифлеємський вогонь

У столиці відбулася церемонія передачі Вифлеємського вогню низці структур, у тому числі і державних - Міністерству молоді та спорту України і КМДА, та представникам Збройних сил України.

Ця церемонія пройшла в Укрінформі.

«Цей вогник завжди був символом добра, миру, душевного спокою, любові до людей і світу. І сьогодні ми зібралися тут, щоб відкрити вогню миру більший шлях, ширший шлях», - сказала координаторка ініціативи «Світло Миру з Вифлеєму» в Україні Аліна Чернишова.

Тож скаути передали Вифлеємський вогонь представникам Міністерства молоді та спорту, КМДА, Київського міського центру сім'ї «Родинний дім», Міністерства оборони, священнослужителям, Київського палацу дітей і юнацтва, університету «Україна» тощо. Також цей вогонь отримали представники скаутських об’єднань «Відрада», «Оріяна», «Соус», «Епіцентр», «Одіссей», «Асгард» та інші.

Після цієї церемонії цей вогонь вирушить у Офіс Президента, до глави української держави Володимира Зеленського, а також - у громади Чернігівської, Житомирської, Сумської, Житомирської, Дніпропетровської, Одеської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Київської області – до різних родин, дітей, українських військових.

Вирушить Вифлеємський вогонь і у військові підрозділи Запорізького, Донецького та Херсонського напрямків, Авдіївки, Лимана і Констянтинівки.

У приміщеннях установ і організацій, куди буде передано цей вогонь, він має горіти до 6 січня. Звідти кожен бажаючий зможе взяти вогонь собі і передавати його далі.

Представник Департаменту освіти і науки Київської міськради Марія Кравчук подякувала скаутам за ту важливу місію, яку вони виконують.

Заступник міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков привітав українських скаутів із тим, що рудиментарне утворення «Євразійський скаутський регіон» припинило своє існування і що український скаутинг тепер перебуває разом із братами і сестрами у скаутингу Європейського регіону.

«Саме європейські скаути започаткували цю ініціативу. Я думаю, що ця традиція, яка була започаткована і багато років існує у Києві, має продовжуватися. І хочу побажати, щоб разом із цим світлом до нашої держави прийшла перемога і мир», - заявив Чесноков.

Представник Головного управління мінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міноборони майор Олександр Савченко сказав, що йому дуже приємно бачити, як український скаутинг розвивається.

«І для нас велика честь бути саме тими представниками, провідниками, які допоможуть передати цей вогонь нашим військовим туди, де вони його справді потребують. Ця підтримка тут, у тилу, для військових є дуже важливою. Бо всі знають за що ми воюємо – за мир. А миру не може бути без нашої перемоги», - розповів Савченко.

Організатором цієї церемонії виступила Всеукраїнська громадська молодіжна організація «Національна Організація Скаутів України» - єдиний офіційний представник Всесвітнього Скаутського руху на території України. Вона бере участь у міжнародній естафеті «Світло Миру з Віфлеєму» з 2008 року.

Як повідомлялося, у Києві на території «Софії Київської» провели першу офіційну передачу Вифлеємського Вогню в Україні до військових, громадських і волонтерських організацій.

 Відео:

Замовити фото натисніть тут – Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-