Українська енергетика під час зими та несприятливих погодних умов

Українська енергетика під час зими та несприятливих погодних умов

Укрінформ
28 листопада, 12:00 - брифінг на тему: "Українська енергетика під час зими та несприятливих погодних умов".

Організатори:  Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Олександр Харченко - директор Центру досліджень енергетики (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

При сильних морозах можливе обмеження споживання електроенергії - експерт

У випадку, якщо температура опускатиметься до мінус 8 градусів і нижче, через дефіцит в енергосистемі можливі нетривалі відключення споживачів. Уникнути цього можна за допомогою ощадливого споживання.

Таку оцінку висловив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

Він зауважив, що внаслідок російського вторгнення знищено, захоплено чи пошкоджено 50% генерації, що була до війни. Зокрема – 70% вугільної генерації, що працює як маневрова: покриває споживання у пікові періоди.

"При мінус 8 градусів і нижче, за нашими оцінками, не буде чим перекривати дефіцит. Європейська енергосистема має певні обмеження в перетинах з українською. Настане момент, коли треба буде обмежувати споживання у пікові години: між 8:00 та 10:00 або 17:00 та 21:00", - сказав Харченко.

За його словами, при зниженні температури на 1 градус попит на електрику зростає приблизно на 200 МВт - це один енергоблок теплоелектростанції. Експерт наголосив, що якщо українці дійсно будуть економити електроенергію у побуті, ймовірність для енергосистеми впоратися із дефіцитом без відключень збільшиться.

"В Україні є близько мільйона квартир у багатоквартирних будинках. Якщо в кожній квартирі економлять 3-4 кВт - це вже дуже помітний результат для енергосистеми", - сказав Харченко.

Він зазначив, що можливості обмежити споживання електрики бізнесом уже вичерпані: всі великі споживачі, які можуть проводити ремонти взимку, пішли у ремонти; хто міг обмежити споживання - уже зробив це.

Водночас, якщо будуть обмеження споживання, то триватимуть вони 2-3 години.

Як повідомлялося, 22-23 листопада в енергосистемі України був зафіксований дефіцит потужності через морози та високу аварійність енергоблоків ТЕС. Для уникнення відключень споживачів НЕК "Укренерго" у вечірні години застосовувало аварійну допомогу із сусідніх енергосистем.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-