Шлях до Перемоги:  Як об’єднати українське суспільство?

Шлях до Перемоги: Як об’єднати українське суспільство?

Укрінформ
24 листопада, 14:30 - другий круглий стіл з серії заходів «Шлях до Перемоги» на тему: «Як об’єднати українське суспільство?».

Організатори: Коаліція громадських організацій "За трансформацію України", Коаліція громадських організацій "Україна переможе", Центр досліджень політичних цінностей.

Спікери: Руслан Рохов - співзасновник «Офісу розвитку публічної політики»; Олексій Толкачов - керівник БФ «Омріяна Україна»; Павло Гай-Нижник - президент Академії геостратегії та геополітики, доктор історичних наук; Олег Дунда - депутат Верховної Ради України; Юрій Камельчук -  депутат Верховної Ради України; Елла Лібанова - директор Інституту демографії та соціальних досліджень ім.М.В.Птухи НАН України, доктор економічних наук; Павло Себастьянович - керівник ГО «Контроль публічних фінансів»; Тарас Стецьків - керівник «Зарваницької ініціативи»; Грігол Катамадзе - президент Асоціації платників податків України; Маргарита Січкар - соціальний підприємець, засновник мережі книгарень "Book hub:Віч/на/Віч".

Модератор: Олесь Доній - голова Центру досліджень політичних цінностей.

Теми до обговорення:

  • Як не допустити розломів в суспільстві?
  • Кому вигідні суспільні свари: чому вони виникають?
  • Як не допустити протиставлення суспільства і влади?
  • Чи є необхідність у створенні громадської платформи як засобу для дискусії між суспільством і владою?
  • Чи є необхідність створення технологічного Уряду єдності?

Лідери громадської думки презентуватимуть свої ідеї та думки, як слід об’єднувати суспільство, як налагоджувати співпрацю між суспільством і владою, як така співпраця сприятиме наближенню перемоги.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Створення демократичної системи комунікації – головна умова розвитку довіри суспільства до влади – експерти

Створення демократичної системи комунікації між владою та суспільством шляхом інтерактивної або фізичної, відкритої, прозорої взаємодії – головна умова розвитку довіри громадян до органів влади.

Про це йшлося на другому круглому столі з серії заходів "Шлях до Перемоги" в Укрінформі.

Представники громадських організацій та державної влади обговорили питання забезпечення якісної комунікації українського суспільства з органами влади в умовах війни.

Модератор заходу, голова Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній зазначив, що це другий захід із запланованої низки інших подібних круглих столів, які б мали допомогти визначити можливі шляхи для перемоги України. Організатори планують згодом вийти на суспільний майданчик, який взаємодіятиме з владою для досягнення поставлених цілей.

Керівник ГО "Офіс розвитку публічної політики" Руслан Рохов акцентував увагу на тому, що важливо зрозуміти причину падіння довіри суспільства до влади та відновити її.

Експерти також дійшли висновку, що для вирішення цієї проблеми необхідно створити майданчик для обговорення загальноважливих питань між владою та суспільством.

Зокрема, президент Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе висловився з приводу необхідності відновлення майданчика на кшталт Національної ради з відновлення України задля комунікації суспільства з представниками влади. Цю думку також підтримав керівник ГО "Контроль публічних фінансів" Павло Себастьянович.

Народний депутат із парламентської фракції "Слуга народу" Юрій Камельчук наголосив на важливості діалогу між суспільством і владою. "Діалог точно необхідний. Питання тільки в його якості і глибині… Коли хтось починає певний дискурс, він уже бере на себе відповідальність… Я за діалог, який має цілі, який має алгоритми, який має домовленості і правила, яких мають дотримуватися в процесі. І я за діалог, яким шукають рішення, що допомагатимуть нам виходити з тієї чи іншої складної ситуації. Корупція, економічна ситуація, нерозуміння потреб військових чи нерозуміння потреб мобілізації, нерозуміння потреб підприємців, нерозуміння якоїсь дипломатичної історії – усе це має завжди мати початок, правила і результат, до якого ми йдемо. Інакше діалог не матиме жодного змісту", – підкреслив Камельчук.

Захід організований коаліцією громадських організацій "За трансформацію України", коаліцією громадських організацій "Україна переможе" та Центром досліджень політичних цінностей.

Як повідомляв Укрінформ, на першому "круглому столі" з серії заходів "Шлях до Перемоги" представники громадських організацій, державної влади та волонтери обговорили низку питань, зокрема, що потрібно для перемоги України з боку держави, суспільства та іноземних партнерів у нинішніх умовах, коли війна перейшла з очікування швидкої перемоги у формат затяжного та виснажливого конфлікту.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-