Презентація програми Українського будівельного конгресу

Презентація програми Українського будівельного конгресу

Укрінформ
22 листопада,13:15 - пресконференція на тему: “Формула відбудови України. Презентація програми Українського будівельного конгресу”.

Організатор:  Український будівельний конгрес.

Учасники: Ігор Парубський - організатор Українського будівельного конгресу; Влад Голдаковський - засновник Goldakovskiy Group Architects, модератор робочої групи з розробки Містобудівного Кодексу України; Андрій Длігач - д.е.н., голова Advanter Group, спікер Українського будівельного конгресу;  Віталій Мельник - віцепрезидент UDP, спікер Українського будівельного конгресу;  Борис Голденштейн - засновник та СЕО ZEZMAN HOLDING.

Модератор: Роман Мединський - пресслужба Українського будівельного конгресу.

Чому це цікаво? 

Український будівельний конгрес стане майданчиком для конструктивного діалогу між владою, девелоперами, архітекторами, будівельниками, виробниками будівельних матеріалів, громадським сектором та іншими учасниками галузі. Важливим питанням конгресу стане проблема повернення з за кордону українців, без яких поновлення України неможливе.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 12:00 22 листопада, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумковий матеріал: 

Кількість і якість будівельних кадрів є викликом для відбудови - експерт

Проблема відновлення зруйнованої інфраструктури “тут і зараз”, кількість і якість будівельних кадрів та адаптація законодавства є основними викликами для української будівельної галузі після початку повномасштабного російського вторгнення.

Про це заявив засновник Goldakovskiy Group Architects, модератор робочої групи з розробки Містобудівного кодексу України Влад Голдаковський на пресконференції “Формула відбудови України. Презентація програми Українського будівельного конгресу” в Укрінформі.

“Ми бачимо, що тема відбудови стала якоюсь мантрою: ось зараз до нас потечуть гроші, і ми почнемо колись після свят будувати. І ось ми заживемо, коли почнеться ця відбудова. Насправді треба зрозуміти, що світ зараз входить у постійний процес трансформації, і нам треба бути дуже адаптивними і вже починати трансформуватись. Тобто, не чекати чогось, а вже починати трансформацію і вже починати відбудову”, - наголосив Голдаковський.

За його словами, ця трансформація уже триває: в Україну приходять компанії, відкриваються бізнеси, люди шукають нові креативні шляхи для розвитку й адаптації до динамічних подій, які відбуваються в Україні та у світі.

Водночас, зауважив Голдаковський, необхідно зрозуміти, яким чином потрібно адаптуватися, та віднайти найкращу стратегію цих змін. Тому однією з тем, які будуть порушуватися на Українському будівельному конгресі, що відбудеться у Києві 14 грудня, буде тема освіти.

“Нам треба віднайти стратегії освіти, зміни, які би впливали на будівельну індустрію, на Україну в цілому та на наше суспільство”, - наголосив експерт.

На його думку, основні питання для обговорення - якою повинна бути освіта, чи її рівень достатній, аби відповісти на виклики сьогодення через будівельну галузь; чи є в Україні достатня кількість спеціалістів, і чи ця кількість відповідає якості, якої будуть вимагати, у тому числі, міжнародні партнери; чи буде українське суспільство основним стейкхолдером цієї відбудови, або воно буде просто її ресурсною базою.

Важливий також законодавчий підхід та підготовлена законодавча база у будівельній галузі.

Голдаковський нагадав, що відбудова України вже відбувається і буде відбуватися, в тому числі, завдяки допомозі міжнародних партнерів та некомерційних організацій. Частка приватного капіталу, який інвестує в Україну, оцінюється у 80%.

“Проте постає питання - чи буде українська законодавча база відповідати цим експертизам та фінансовим потокам? Тому ми будемо говорити також про підготовку такої законодавчої бази, і в тому числі про Містобудівний кодекс, над яким зараз працює робоча група Верховної Ради, щоб адаптувати українське містобудівне законодавство до нових умов”, - зазначив він.

Ще одним елементом ефективної відбудови є теза Start Now - готовність розпочати процеси перетворення просто зараз, налагодити співдію спеціалістів, представників будівельної індустрії, архітектурної галузі та й загалом усіх українців.

Як повідомлялося, 14 грудня у Києві відбудеться Український будівельний конгрес. Цей захід має стати майданчиком для конструктивного діалогу між владою, девелоперами, архітекторами, будівельниками, виробниками будівельних матеріалів, громадським сектором та іншими учасниками галузі.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-