Парламентські вибори в Польщі та їх результати

Парламентські вибори в Польщі та їх результати

Укрінформ
16 жовтня, 14:00 - брифінг на тему: "Парламентські вибори в Польщі та їх результати".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Юрій Банахевич -  власний кореспондент Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» у Варшаві (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Антиукраїнська "Конфедерація" не змінить своєї позиції після провалу на виборах у Польщі - експерт

Націоналістична "Конфедерація", яка, за даними екзит-полів, отримала найнижчий результат на парламентських виборах у Польщі, збереже антиукраїнську риторику і відкрито антиукраїнську позицію в польському парламенті.

Таку думку висловив власний кореспондент Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» у Варшаві Юрій Банахевич під час онлайн-брифінгу на тему: "Парламентські вибори в Польщі та їх результати" в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Конфедерація" - це теж об'єднання трьох партій, які мають дещо різні погляди на деякі питання, але всіх їх об'єднує негативне ставлення до України, а одна з них має ще й відверто проросійські погляди і навіть їх не приховує... Ця антиукраїнська риторика збережеться, бо це є одним з їхніх основних програмних лозунгів і, я думаю, в цьому питанні абсолютно нічого не зміниться - вона й далі себе так позиціонуватиме і так діятиме в польському парламенті", - сказав експерт.

Він зазначив, що “Конфедерація” завжди мала у Польщі свій електорат, і він "немаленький". На думку Банахевича, низький відсоток тих, хто проголосував за "Конфедерацію", пояснюється нижчою організованістю, ніж у лівоцентристської опозиції, чиї виборці масово прийшли на дільниці.

"На цьому фоні здається, що кількість людей, які мають такі погляди, є мінімальною. Натомість я все ж таки думаю, що у суспільстві люди, які мають антиукраїнські погляди і є прихильниками "Конфедерації", становлять, напевно, більш як 10 відсотків", - зауважив власний кореспондент Укрінформу у Варшаві.

За його словами, під час виборчої кампанії "Конфедерація" дуже вміло грала на антиукраїнських струнах, в першу чергу вимагаючи позбавити соціальних пільг українців, які приїхали до Польщі після початку повномасштабного вторгнення.

"Вони називали якісь абсолютно взяті зі стелі цифри, що з польського бюджету платяться величезні кошти на утримання українців і виплату їм соціальної допомоги, що є неправдою, тому що більшість українців, які приїхали до Польщі після 24 лютого, знайшли роботу в Польщі, працюють і платять податки. Тобто користь для польського бюджету і польської економіки більша, ніж те, що польська держава виплачує у вигляді соціальної допомоги", - акцентував Банахевич.

Він також розповів, що зростання завдяки популістський риториці підтримки "Конфедерації" спонукало великі партії до розвінчування її міфів і дезінформації. Завдяки цьому тренд зростання "Конфедерації" вдалося зупинити і повернути симпатії виборців до неї до попереднього рівня.

"Якщо вибори завершаться з таким результатом, який показує екзит-пол, для "Конфедерації" це означатиме, що вона здобуде такий самий результат, як і чотири роки тому, у 2019 році, тобто 7% і ті самі 10-12 депутатських мандатів, що з їхньої точки зору є провалом і програшем цієї кампанії", - резюмував експерт.

Як повідомлялося, дані екзит-полу, проведеного центром Ipspos на виборчих дільницях у день голосування, свідчать, що за Об’єднану правицю віддали свої голоси 36,8% виборців. Вона на 3% випередила опозиційну “Громадянську коаліцію” Дональда Туска (31,6%).

Згідно з попередніми очікуваннями, п’ятивідсотковий виборчий бар’єр подолали також коаліція “Третій шлях” (13%), “Нова Лівиця” (8,6%) і націоналістична “Конфедерація” (6,2%).

Явка на виборах могла скласти 63%, що є найвищим результатом в історії проведення парламентських виборів у демократичній Польщі.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-