Російський інформаційний вплив у Африці

Російський інформаційний вплив у Африці

Укрінформ
13 жовтня, 11:00 - обговорення на тему: «Російський інформаційний вплив у Африці: культурні центри, зерно та заангажовані ЗМІ.

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Анаїт Хоперія - керівник департаменту протидії інформаційним загрозам національній безпеці Центру протидії дезінформації РНБО України;  Максим Субх - спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки (онлайн); Діалло Ісса Садіо - президент Африканської Ради в Україні.

Теми до обговорення: 

  • Культурна, військова, продовольча та освітня окупація як засіб проникнення Росії в Африку.
  • Заангажовані ЗМІ, слабкість державного сектору сповіщення та основні спікери російської пропаганди в Африці.
  • Дипломатично-політичний аспект російського впливу в Африці.Чи протидіє Україна цьому впливу і якими методами? 

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Кількість офіційних контактів України з Африкою від початку війни перевищила тисячу – спецпредставник

Кількість офіційних контактів українських делегацій різного рівня з країнами Африки за останні трохи більш як півтора року від початку російського вторгнення є безпрецедентною і нині становить більше тисячі.

Про це заявив спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх під час онлайн-виступу на обговоренні на тему: «Російський інформаційний вплив у Африці: культурні центри, зерно та заангажовані ЗМІ" у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Дипломат зазначив, що донесенню до африканських країн об'єктивної інформації про Україну і російську агресію сприяють також візити українських офіційних делегацій, кількість яких за останні трохи більш як півтора року порівняно з попереднім періодом з моменту здобуття незалежності є безпрецедентною.

"Йдеться про візити міністра закордонних справ, високих делегацій центральних органів виконавчої влади включно з МЗС, торговельно-економічні місії і міжпарламентську співпрацю. Від початку російської агресії кількість таких контактів на різних рівнях обраховується сотнями, якщо вже не понад тисячу", - сказав Субх.

Він додав, що Україна не йде в Африку, аби переконувати "когось іти проти когось".

"Ми насамперед вибудовуємо таку стратегію, що наші відносини з країнами Африки мають відбуватися на рівноправних і чесних засадах, у наших відносинах має існувати взаємна довіра", - зазначив спецпредставник України.

Субх визнав, що Україні бракує фінансових ресурсів, які дозволяли б максимально ефективно розширювати свою присутність в Африці. Водночас він нагадав про рішення Президента Володимира Зеленського збільшити дипломатичну присутність України на Африканському континенті.

"МЗС працювало і продовжує працювати над відкриттям нових дипломатичних установ в Африці. Сподіваємося, що до кінця цього року нами буде започаткована певна кількість таких установ. Це дуже важливий практичний крок, який був схвально сприйнятий нашими африканськими друзями", - відзначив дипломат.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наприкінці травня здійснив друге африканське турне, в ході якого відвідав Марокко, Ефіопію, Руанду, Мозамбік, Нігерію.

Другий саміт Grain from Ukraine відбудеться наприкінці листопада – спецпредставник

Проведення другого саміту української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine («Зерно з України») під егідою Президента Володимира Зеленського заплановане на кінець листопада.

Про це заявив спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх під час онлайн-виступу на обговоренні на тему: «Російський інформаційний вплив у Африці: культурні центри, зерно та заангажовані ЗМІ" у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Ми в кінці листопада будемо проводити другий саміт Grain from Ukraine під егідою Президента України", - сказав Субх.

Дипломат зазначив, що зацікавленість африканських країн у цьому заході є яскравим підтвердженням того, що Африка не згодна миритися із нинішнім статус-кво, тобто залежністю від Росії.

"Багато президентів африканських країн говорили і говорять: "Ми не є жебраками, ми не хочемо бути в позиції тих, хто постійно щось просить у Росії. Росія має відкрити (українські) порти, Росія має відновити роботу чорноморського "зернового коридору", тому що Україна має бути рівним гравцем, і Африка повинна отримати право на конкурентних засадах обирати, з ким працювати і як забезпечувати власну продовольчу безпеку", - зауважив спецпредставник України.

Як повідомлялося, перший Міжнародний установчий саміт International Summit оn Food Security щодо реалізації української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine відбувся у Києві 26 листопада 2022 року.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-