Тенденції поширення фейкової інформації в окупованому Криму про НАТО

Тенденції поширення фейкової інформації в окупованому Криму про НАТО

Укрінформ
12 жовтня, 10:30 - пресконференція на тему: “Тенденції поширення фейкової інформації в окупованому Криму про НАТО”.

Організатор: Кримськотатарський ресурсний центр.

Учасники: Ескендер Барієв – голова Правління Кримськотатарського ресурсного центру, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу; Сергій Пархоменко – менеджер Кримськотатарського ресурсного центру; Олег Ремізов - представник управління громадської дипломатії ШК НАТО (онлайн).

Модераторка: Тетяна Савчук – менеджерка з комунікацій Кримськотатарського ресурсного центру.

Чому це цікаво?

Під час заходу спікери розкажуть про тенденції поширення фейкової інформації в тимчасово окупованому Криму про НАТО за липень-жовтень 2023 року.

Нагадаємо, що Кримськотатарський ресурсний центр раніше розпочав рубрику «НАТО у ЗМІ окупованого Криму», яка має на меті відстеження фейків в тимчасово окупованому Криму про цінності, цілі та поточну діяльність НАТО та спростовування цієї інформації.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: ctrc@ctrcenter.org.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Барієв: Тема НАТО в контексті тимчасово окупованого Криму - це спроба за допомогою пропаганди впливати на населення 

Тема НАТО в контексті тимчасово окупованого Криму - це в першу чергу спроба або намагання за допомогою пропаганди впливати на населення.

На цьому наголосив голова Правління Кримськотатарського ресурсного центру, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв на пресконференції "Тенденції поширення фейкової інформації в окупованому Криму про НАТО”, передає кореспондент Укрінформу.

Барієв зазначив, що російських фейків побільшало за період з липня по жовтень 2023 року, коли на території тимчасово окупованого Криму були результативні удари і вибухи, в тому числі це удари по Керченському мосту і по генштабу ЧФ РФ у Севастополі.

"Ми спостерігали, як росіяни виправдовувалися. Вони говорили, що ліквідують зброю часів Другої світової війни, вибухи відбувалися, щоб ліквідувати аварійні споруди. Потім, що проходять військові навчання з використанням димової завіси та інше", - сказав Барієв.

За його словами, багато фейків від окупантів з'явилося, що при ударах по Криму була використана зброя НАТО або країн НАТО.

"Для виправдовування вони починають говорити після вдалого удару, що це була зброя НАТО, тому потрібно бомбардувати військові центри НАТО. Розпускають фейки, що країни НАТО просять Україну змиритися з тим, що її кордони не будуть повернуті до зразка 1991 року. І все це вливає на думки та стан мешканців півострова", - підкреслив голова правління Кримськотатарського ресурсного центру.

Барієв наголосив на важливості інформувати українське суспільство про неправдиву інформацію від загарбників, "бо російські ЗМІ і російська пропаганда намагається впливати на українське суспільство для того, щоб деморалізувати його".

За даними Кримськотатарського ресурсного центру, вже опубліковано понад 70 фейків про НАТО в ЗМІ тимчасово окупованого Криму, і цими публікаціями вдалося охопити майже 800 тисяч осіб.

Раніше повідомлялося, що Росія, за даними розвідки, передала ХАМАСу зброю, аби «підкріпити» фейки, які Кремль відчайдушно поширює про військову допомогу Україні.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-