Презентація дослідження «Існуючі форми локальної демократії та механізми їх правового регулювання»

Презентація дослідження «Існуючі форми локальної демократії та механізми їх правового регулювання»

Укрінформ
9 жовтня, 11:00 - презентація дослідження «Існуючі форми локальної демократії та механізми їх правового регулювання».

Організатори: Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Громадська організація «Центр політико-правових реформ».

Спікери: Аліна Загоруйко - народний депутат України, заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування; Ігор Коліушко - голова правління громадської організації «Центр політико-правових реформ»; Олена Бойко - експерт громадської організації «Центр політико-правових реформ»; представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування.

Презентація відбудеться за сприяння та підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 10:00 9 жовтня. Для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище і назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Громадські слухання є найефективнішою формою прямої демократії - дослідження

Представники органів місцевого самоврядування вважають, що громадські слухання є найпопулярнішою і найефективнішою формою прямої демократії.

Про це повідомила експертка громадської організації «Центр політико-правових реформ» Олена Бойко під час презентації дослідження «Існуючі форми локальні демократії та механізми їх правового регулювання» в Укрінформі.

«За результатами цього опитування ми робимо висновок, що на думку представників ОМС, серед популярних та ефективних форм прямої демократії: громадські слухання, звернення та загальні збори», - поінформувала вона.

Експертка зауважила, що 420 респондентів найпопулярнішою формою прямої демократії вважають громадські слухання. Водночас 392 осіб вважають цей метод ефективним.

Натомість звернення як форму прямої демократії вважають популярною 271 особа, а 192 - ефективною.

Окрім того, 229 опитаних вважають загальні збори ефективною формою прямої демократії.

Найменше представників органів місцевого самоврядування вважають популярними та ефективними формами прямої демократії доручення виборців (43 та 46 голосів відповідно), громадську експертизу (22 та 53 голосів відповідно) та консультативно-дорадчі органи (72 та 71 голосів відповідно).

В опитуванні взяли участь 676 осіб, з них 93% - представники органів місцевого самоврядування з різних міст України.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-