Презентація нової послуги в Дії від Мінцифри та Фонду гарантування вкладів

Презентація нової послуги в Дії від Мінцифри та Фонду гарантування вкладів

Укрінформ
3 жовтня, 16:30 - презентація нової послуги в Дії  – Повернення вкладів.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікери:  Михайло Федоров - віцепрем’єр-міністр України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України; Світлана Рекрут - директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Чому це цікаво?

Скоро українці в кілька кліків зможуть отримати відшкодування за вкладами в банках, що збанкрутували.  Спікери  розкажуть, як працюватиме послуга в Дії та як вкладникам повернути кошти.

Акредитація на офлайн-подію для ЗМІ обов’язкова і триває до 16:00 2 жовтня.

Форма для реєстрації: https://forms.gle/B2X4mXjt7hW5zQD1A

Місце  проведення учасникам буде повідомлено після реєстрації.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

У Дії запроваджено нову послугу - повернення вкладів із збанкрутілих банків

Мінцифри та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запустили в Дії послугу подання заяви вкладників збанкрутілих банків на відшкодування вкладів.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ми запроваджуємо послугу для вкладників 34 збанкрутілих банків «Повернення вкладів». Відтепер, щоб отримати кошти, не треба ходити в банки та стояти в чергах. Достатньо зробити кілька кліків в Дії. Це важливий інструмент підтримки великої кількості людей, адже йдеться про 1,4 млн рахунків, відкритих в банках, які збанкрутіли», - зазначив Федоров.

Новою послугою можуть скористатися всі вкладники – громадяни України, незалежно від місця їхнього перебування.

Для цього потрібно авторизуватися в застосунку «Дія», перейти на вкладку «Повернення вкладів», обрати з переліку банк, в якому був відкритий рахунок, та вказати карту єПідтримка, на яку згодом надійдуть кошти.

У випадку, якщо кошти були одразу в кількох банках, заяви на відшкодування подають окремо.

Якщо клієнт збанкрутілого банку не має карти єПідтримка, її також можна оформити в застосунку, обравши для відкриття рахунку один із банків-партнерів Фонду гарантування: ПриватБанк, Укргазбанк, ПУМБ, Universal Bank/monobank або Ідея Банк.

За словами директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлани Рекрут, вся верифікація даних заявника відбувається онлайн за базами даних Фонду.

«Коли вкладник подає заявку, то швидко в онлайн-режимі йде верифікація. Вся інформація є в базах даних Фонду: чи дійсно цей вкладник існує у реєстрах, чи дійсно в нього є ці рахунки. Тобто ми верифікуємо суму, а далі вже за допомогою можливості Дії верифікується особистість заявника – його паспортні дані, ідентифікаційний код», - розповіла Рекрут.

Вона підкреслила, що Фонд гарантування не очікує ніяких шахрайств та зловживань можливостями нового сервісу.

Як повідомлялося, у квітні минулого року Верховна Рада ухвалила закон, який гарантує українцям 100% відшкодування всіх вкладів та нарахованих відсотків під час воєнного стану та трьох місяців з дня його припинення. Сьогодні застосунком "Дія" користуються понад 19,6 млн людей.

За час повномасштабного вторгнення вкладники банків отримали понад 8,3 млрд грн - ФГВФО

З початку повномасштабного вторгнення Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виплатив вкладникам неплатоспроможних банків понад 8,3 млрд грн.

Про це у Медіацентр Україна — Укрінформ, під час презентації нової послуги в Дії "Повернення вкладів" сказала директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут.

"Вже 25 років, як Фонд гарантування виплачує вклади неплатоспроможних банків і цифри дійсно вражають. Станом на сьогодні понад 2,5 млн осіб були виплачені кошти. Сума до виплат склала понад 100 млрд грн, а якщо бути точним, то 103 млрд грн", - сказала Рекрут.

Вона нагадала, що у квітні минулого року Фонд гарантування запровадив послугу, відповідно до якої вкладники банків, що ліквідуються, отримали змогу одержувати гарантовану суму за вкладом без відвідування відділень банків-агентів Фонду.

"Приєднання виплат Фонду гарантування до застосунку Дія - це ще один крок Фонду та держави для того, щоб вкладники відчували себе захищеними, а свої кошти отримували ледь не в один клік", - зазначила Рекрут.

Наразі банками-партнерами є ПриватБанк, Укргазбанк, Універсал Банк, ПУМБ та Ідея Банк. Проте у Фонді гарантування зазначили, що цей список банків-партнерів може розширитись.

Рекрут також додала, що використання механізму відшкодування вкладів через Дію унеможливлює будь-які шахрайські схеми.

"Коли вкладник подає заявку, то швидко в онлайн режимі йде верифікація з базами даних Фонду, чи дійсно цей вкладник існує у реєстрах і чи дійсно в нього є ці рахунки, верифікується сума, а далі вже Дією верифікується особистість", - наголосила Рекрут.

Як повідомлялось, у квітні минулого року Верховна Рада прийняла закон, який гарантує українцям 100% відшкодування всіх вкладів та нарахованих відсотків під час воєнного стану та трьох місяців з дня його припинення. Сьогодні застосунком Дія користується понад 19,6 млн користувачів.

Відео: 

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-