Добір експертів для оцінювання проєктів у грантовому сезоні 2024: вимоги УКФ

Добір експертів для оцінювання проєктів у грантовому сезоні 2024: вимоги УКФ

Укрінформ
2 жовтня, 13:00 - пресконференція на тему: “Добір експертів Українського культурного фонду для оцінювання проєктів у грантовому сезоні 2024”.

Організатор: Український культурний фонд.

Спікери: Владислав Берковський - виконавчий директор Українського культурного фонду; Тетяна Бабійчук - начальниця експертного відділу; Дмитро Рекеда - начальник відділу комунікацій та зв'язків з громадськістю.

Чому це цікаво?

Під час заходу спікери нагадають про вимоги до кандидатів в Експерти УКФ, а також розкажуть про особливості оцінювання культурно-мистецьких проєктів у новому грантовому сезоні в 2024 році.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 12:00 2 жовтня. Для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище і назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Український культурний фонд оголосив конкурс до експертних рад на 2024 рік

Український культурний фонд оголосив конкурс до експертних рад з відбору проєктів на гранти на 2024 рік.

Про це повідомив виконавчий директор УКФ Владислав Берковський на пресконференції в Укрінформі.

"Український культурний фонд оголошує про початок добору експертів для нового грантового сезону ...Ми проводимо його щороку для того, щоб відібрати тих, хто буде оцінювати в подальшому культурно-мистецькі проєкти, які надходять до УКФ з проханням про їх фінансування", - сказав Берковський.

Він зазначив, що УКФ хоче збільшити терміни перебування експертів у складі експертних рад. Так, замість одного року пропонується залишати експертів на два грантових роки.

"Якщо ми дістанемо узгодження на всіх рівнях, починаючи від засідання дирекції, наглядової ради і МКІП, то ми укладемо договори з нашими експертами на два грантових сезони. Тобто фахівці, які в цьому році подаються, будуть відібрані до складу експертних рад, які будуть чинними впродовж 2024-2025 років. Це та найбільш кардинальна новація, яку ми збираємося увести в даний сезон", - зауважив Берковський.

Начальниця експертного відділу Тетяна Бабійчук зазначила, що експертні ради формуються за сімома секторами. Зокрема, візуальне, аудіальне, аудіовізуальне, перформативне та сценічне мистецтва, а також культурна спадщина, літературна справа, культурні та креативні індустрії.

За її словами, до участі в конкурсі запрошуються кандидати із вищою освітою другого рівня і вище, із досвідом роботи у відповідному секторі не менше п'яти років, з досвідом в управлінні проєктами не менше трьох років, з досвідом бюджетування проєктів не менше трьох років, досвідом оцінки культурно-мистецьких проєктів не менше трьох років. Крім того, потрібне знання ділової української мови й бездоганна професійна репутація.

Бабійчук додала, що 75% експертів, які здійснюють оцінку проєктів, є експертами з попередніх грантових сезонів.

Кінцевий термін подачі заявок - 3 листопада. За результатами конкурсу з добору експертів на офіційному вебсайті УКФ публікується персональний склад експертних рад Фонду.

Український культурний фонд - це державна установа, створена у 2017 році на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір.

Грантова програма "Культурна спадщина" є найпопулярнішою серед заявників - УКФ

Грантова програма Українського культурного фонду "Культурна спадщина" - найбільш популярна серед заявників.

Про це сказав виконавчий директор УКФ Владислав Берковський на пресконференції в Укрінформі.

"Основна, і яка найбільш на сьогодні на слуху у всіх - це програма "Культурна спадщина". І це цілком зрозуміло, тому що політика РФ на знищення нас як нації, як народу, в першу чергу передбачає знищення нашої культурної спадщини. Тому цілком логічно, що на цю програму подалося найбільше", - сказав Берковський.

Він зазначив, що програма "Відновлення культурно-мистецької діяльності" теж дуже популярна серед заявників.

За його словами, інші програми мали меншу кількість заявок, бо вони є вузькосекторальними.

Як повідомлялося, Український культурний фонд оголосив конкурс до експертних рад з відбору проєктів на гранти на 2024 рік.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-