Поточна ситуація у Запорізькій області та підготовка до зими

Поточна ситуація у Запорізькій області та підготовка до зими

Укрінформ
25 вересня, 11:30 - брифінг на тему: "Поточна ситуація у Запорізькій області та підготовка до зими".
Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Малашко - начальник Запорізької ОВА (онлайн).

Теми для обговорення:

  • Безпекова та гуманітарна ситуація в області.
  • Наслідки обстрілів та поточна ситуація з критичною інфраструктурою.
  • Підготовка до осінньо-зимового періоду.
  • Злочини росіян на окупованих територіях.
  • Ситуація на Запорізькій АЕС.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

У Токмаку окупанти не дозволяють людям виїжджати за українськими паспортами — ОВА

У тимчасово захопленому Токмаку Запорізької області після так званих виборів росіяни не дозволяють людям, у яких лишилися українські паспорти, виїжджати за ними.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко, передає кореспондент Укрінформу.

“Партизанський рух і спротив у Токмаку існує, окупанти це знають, вони роблять утиски наших громадян, тих, котрі залишились вірні України. Утиски посилилися після так званих виборів. Зокрема, людям, які мають українські паспорти, забороняють виїжджати за українським паспортом”, - сказав він.

Також Малашко зазначив, що в області на лінії розмежування зберігається гуманітарна катастрофа. Є населені пункти, куди не підвозять ні воду, ні продукти харчування.

“Але ми знаємо, що народ там чекає ЗСУ”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Токмаку російські окупанти масово поселяються та грабують квартири і будинки українських громадян. Також росіяни на тимчасово окупованих територіях намагаються вишукувати тих, хто не з'явився на вибори, і чинять на них поліцейський тиск, викрадають, вивозять у катівні.

Росіяни також продовжують формування так званих "загонів територіальної оборони" окремих населених пунктів, з яких фактично формують мобілізаційний ресурс.

У Гуляйполі залишилася одна сім'я з дитиною — ОВА

У Гуляйполі Запорізької області залишилася одна сім'я з дитиною

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко, передає кореспондент Укрінформу.

“В Запорізькій області продовжується примусова евакуація населення з пунктів, що розташовані в зоні бойових дій. На сьогодні в Гуляйполі залишилися одна сім'я з дитиною” - сказав він.

Є завдання вивезти також і людей похилого віку.

“З ними важче, люди тримаються за свої домівки та не хочуть виїжджати. Ми працюємо в цьому напрямку з поліцією”, - додав він.

Гуляйполе — місто в Пологівському районі Запорізької області. До 17 липня 2020 року — адміністративний центр ліквідованого Гуляйпільського району. До війни тут проживало понад 17 тисяч населення (за переписом 2001 року).

Раніше повідомлялось, що у п’яти населених пунктах Запорізької області оголошено примусову евакуацію дітей. Йдеться про місто Гуляйполе, селище міського типу Степногірськ, а також села Преображенка, Єгорівка, Новопавлівка.

Через складну безпекову ситуацію та ворожі обстріли звідти евакуйовують 54 дитини та 67 супроводжуючих (членів сімей). Евакуацію планують завершити до кінця вересня.

Крім дітей, обов’язкова евакуація також стосується маломобільних осіб, які проживають у зазначених населених пунктах області.

У Запорізькій ОВА назвали умови для повернення до навчання офлайн у школах

У Запорізькій області готові дозволити навчання офлайн школам, які гарантують учням безпеку, за умови, "якщо ЗСУ підуть трошки далі".

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказав голова Запорізької ОВА Юрій Малашко, передає кореспондент Укрінформу.

"На території Запорізької області діти навчаються тільки онлайн, у нас немає іншої форми навчання і не може бути наразі, адже ракети С-300 летять до нашої області 40 секунд. Це занадто мало, аби дітям спуститися в укриття з другого чи третього поверху школи. Така ситуація триватиме до більш сприятливих умов. Якщо ЗСУ підуть трошки далі, будемо переглядати можливості інших форм навчання в школах", - сказав він.

За словами Малашка, в області є розуміння того, що постійне дистанційне навчання не є якісним. Утім, змінити ситуацію наразі немає можливості.

“Хоча у нас збиралася Рада оборони області, де ми заслухали батьків, які звернулися з тим, аби не забороняти вчителям та дітям за умов гарантії безпеки провадити стаціонарне навчання в школах з укриттями. Ближчим часом це рішення буде опубліковане та доведене громадськості. Законом це не забороняється”, - додав він.

Разом із тим, Малашко зазначив, що зараз в області зосереджені на організації бомбосховищ та укриттів у навчальних закладах регіону.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 24 вересня, ворог 140 разів обстріляв населені пункти Запорізької області. Надійшло 17 повідомлень про руйнування житлових будинків, господарських споруд та об'єктів інфраструктури. Жителі мирних громад не постраждали.

У Запорізькій області готують укриття для об'єктів критичної інфраструктури

У Запорізькій області готують укриття для об'єктів критичної інфраструктури, щоб вони могли вистояти під час ракетних атак росіян в осінньо-зимовий період.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко.

"На першому плані у нас зараз – захист критичної інфраструктури. Мова йде про укриття для них. Критичні об'єкти уже мають укриття, інші укриваються", – сказав він.

За словами Малашка, в області розуміють, що восени та взимку росіяни обстрілюватимуть енергетичну інфраструктуру області. "Розуміємо, що буде важко, особливо, якщо ворог буде застосувати БПЛА разом із ракетами та балістикою С-300", – зазначив він.

За даними Малашка, в області зроблять максимум для того, аби пройти осінньо-зимовий період в нормальному режимі.

Як повідомляв Укрінформ, ООН із серпня готується надавати допомогу Україні взимку та очікує потенційних уражень енергетичної інфраструктури України. Україні виділять 55 млн дол. спеціально на зиму, організація зосередиться на постачанні тепла на рівні домогосподарств, центрів теплопостачання та лікарень.

Минулої осені та зими росіяни активно атакували енергетичну інфраструктуру України. У містах і селищах часто відбувалися відключення електроенергії та водопостачання.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-