Як Львівщина готується до осінньо-зимового періоду

Як Львівщина готується до осінньо-зимового періоду

Укрінформ
25 вересня, 12:00 - брифінг на тему: "Як Львівщина готується до осінньо-зимового періоду".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Максим Козицький - начальник Львівської ОВА  (онлайн).

Теми для обговорення:

  • Підготовка міста та області до опалювального сезону.
  • Стан критичної інфраструктури.
  • Стан лікарень, освітніх закладів.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

На Львівщині 100% шкіл та основних лікарень мають дизель-генератори на випадок блекауту

У Львівській області 100% шкіл і основних лікарень забезпечені дизель-генераторами на випадок відключень електроенергії.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький під час брифінгу на тему: "Як Львівщина готується до осінньо-зимового періоду" в Медіацентр Україна — Укрінформ.

"Якщо говорити про підготовку до опалювального сезону, то варто було б виділити кілька основних напрямків. Один із них - це забезпечення додатковими елементами живлення об'єктів соціальної інфраструктури. Якщо брати школи і лікарні, то наразі вони забезпечені на 100% дизель-генераторами. Діти матимуть світло у школах", - сказав Козицький.

Він зауважив, що Львівська область є однією із небагатьох в Україні, де є можливість навчатися очно. За його словами понад 90% шкіл області навчаються онлайн і трохи менш як 10% - за змішаною системою.

"Тому для нас дуже важливо зберегти і надалі такий процес навчання у школах під час опалювального сезону та можливих атак ворогів на інфраструктуру", - додав начальник Львівської ОВА.

На запитання, чи всі лікарні області забезпечені генераторами, начальник Львівської ОВА зазначив, що мова йде про кластерні та надкластерні медичні заклади.

Як повідомляв Укрінформ, Донеччині потрібні ще 199 генераторів, щоб пережити можливий блекаут.

На Львівщині водоканали готуються подавати воду навіть за відсутності електроенергії

У Львівській області водоканали готуються до подачі води мешканцям навіть за можливої відсутності електроенергії у регіоні.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький на брифінгу в Медіацентр Україна — Укрінформ.

"Ми також працюємо над тим, щоб забезпечити мешканців регіону водою. Бо чітко розуміємо, що атаки будуть на об'єкти енергетичної інфраструктури. І це не дасть змогу нормально постачати воду людям. Тому зараз ми працюємо із міськводоканалами та перевіряємо можливість подачі води при відсутності електропостачання", - зазначив начальник Львівської ОВА.

За його словами, упродовж двох тижнів органи місцевого самоврядування мають усунути виявлені порушення, щоб процес подачі води без електрики був можливим.

Також посадовець виділив важливий аспект підготовки регіону до початку опалювального сезону - це майбутня робота котелень. Їхня підготовка до вчасного запуску уже на завершальному етапі.

"Із 1682 котелень області 95% уже зараз готові до початку опалювального сезону, їх усі перевірили. Наразі накопичили більше 66 тисяч тонн вугілля і більше 30 тисяч кубометрів щепи. Це дасть змогу працювати на альтернативному паливі", - зазначив Козицький.

У Львівській області наразі функціонує 16 великих теплоенерго. Керівник обласної адміністрації запевнив, що усі вони будуть готові вчасно запуститися і подати тепло.

Як повідомлялося, у Львівській області 100% шкіл та основних лікарень забезпечені дизель-генераторами на випадок відключень електроенергії.

Бізнес Львівщини допомагає обладнати додаткові 50 мобільних груп для збиття "Шахедів"

У Львівській області бізнесмени разом із місцевою владою та військовими завершують облаштування додаткових 50 мобільних груп для збиття ворожих дронів-камікадзе.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Наразі ми ведемо роботу спільно із соціально-відповідальним бізнесом, із ПвК "Захід", плюс бригада тероборони для облаштування додаткових 50 мобільних груп для збиття "Шахедів". Ми до 15 жовтня допоможемо нашим військовим із повним обладнанням цих мобільних груп", - сказав Козицький.

Також посадовець зазначив, що в області додатковими елементами захисту облаштовують головні підстанції "Укренерго".

"Зараз ведуться роботи щодо додаткового облаштування їх біг-бегами і габіонами для захисту від ракет і дронів-камікадзе. А також щодо встановлення антидронового захисту. Подібні роботи також ведуться на основних підстанціях обленерго, що дасть змогу додатково захистити постачання електроенергії населенню", - додав Козицький.

Він поінформував, що на період опалювального сезону місцева влада спільно з органами місцевого самоврядування та підрозділами ДСНС готові розгорнути понад 900 пунктів незламності. У разі масових відключень у регіоні електрики та тепла люди зможуть скористатися таким тимчасовим прихистком.

Як повідомлялося, у Львівській області водоканали готуються до подачі води мешканцям навіть за можливої відсутності електроенергії у регіоні.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-