Результати останніх засідань Верховної Ради

Результати останніх засідань Верховної Ради

Укрінформ
22 вересня, 12:00 - брифінг на тему: "Результати останніх засідань Верховної Ради".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Учасник: Федір Веніславський - народний депутат, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВРУ (онлайн).

Теми для обговорення: 

  • Держбюджет 2024: на які сфери буде спрямовано найбільше коштів?
  • Законопроєкт щодо пожиттєвого фінмоніторингу політично значущих осіб: значення документа в контексті євроінтеграції.
  • Останні зміни в керівництві комітетів ВРУ.
  • Скасування необхідності висновку Держаудитслужби для військових закупівель.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1Bcn.

Підсумкові матеріали:

На наступних засіданнях ВР призначить керівника Комітету з питань свободи слова - депутат 

Питання щодо керівництва Комітету Верховної Ради з питань свободи слова буде вирішено на одному з наступних пленарних засідань парламенту.

Про це повідомив член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«У зв'язку з тим, що Шуфрича, голову Комітету ВР з питань свободи слова, було затримано і обрано запобіжний захід, парламент розглянув проєкт постанови про відкликання його з посади голови цього комітету», - зазначив він.

Веніславський зауважив, що на сьогодні повноваження голови комітету виконує заступник голови комітету Євген Брагар.

За словами політика, найближчим часом буде проведено ряд консультацій на рівні парламенту, «визначимося з тим, хто буде мати право, чи хто буде номінований на посаду керівника цього комітету».

«Цей процес вже запущено, поки комітет працює в тому складі, в якому він працював, з урахуванням реалій, але я думаю, що питання керівництва будуть вирішені на одному з наступних засідань Верховної Ради», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестору Шуфричу, якому повідомили про підозру у державній зраді, – тримання під вартою до 13 листопада включно.

20 вересня Верховна Рада відкликала Шуфрича з посади голови Комітету ВР з питань свободи слова.

Сектор безпеки та оборони є пріоритетним у Держбюджеті 2024 - представник Президента у ВР

Сектору безпеки і оборони держава приділяє максимальну увагу в Державному бюджеті 2024 року.

Про це повідомив народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Хочу нагадати, що минулорічний проєкт закону про Державний бюджет і закон про Державний бюджет мав безпрецедентний рівень видатків саме на сферу безпеки і оборони», - зазначив він.

Політик акцентував, що фактично всі гроші, які Україна збирала на внутрішніх державних ресурсах, було направлено на сектор безпеки і оборони.

Веніславський запевнив, що в новому бюджеті ця тенденція повністю збережена: «Фактично всі надходження Державного бюджету, які заплановані в проєкті закону, спрямовуються на сектор безпеки і оборони».

Окрім того, народний депутат підкреслив, що держава, Рада, Кабмін та Президент, «якраз сектору безпеки і оборони приділяють максимальну увагу».

«Окремо варто виділити підтримку ветеранів війни, яку зараз ми фактично збільшуємо в багато разів, для того, щоб вони відчували себе захищеними», - сказав політик.

Також Веніславський наголосив, що на наступний рік очікується зростання ВВП щонайменше на 5%.

За його словами, усі інші сфери фінансуватимуться за рахунок державних запозичень на внутрішньому та зовнішньому ринках.

«Сфера науки, освіти, медицини фінансується з деяким зростанням порівняно з минулим роком, але ми знову ж таки повинні розуміти, що насамперед ми маємо виграти війну, а потім вже спрямовувати видатки на відновлення економіки, на інші сфери життя суспільства», - резюмував представник Президента у парламенті.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Премʼєр-міністра України Дениса Шмигаля, влада найближчим часом ухвалить рішення про виділення додаткових коштів з Державного бюджету, таким чином, майже 2 трильйони гривень загалом піде на сферу безпеки та оборони цього року.

Відео:

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-