Створення Альянсу українських організацій громадянського суспільства

Створення Альянсу українських організацій громадянського суспільства

Укрінформ
22 вересня, 14:00 - круглий стіл на тему: "Створення Альянсу українських організацій громадянського суспільства".

Організатор: Товариство Червоного Хреста України.

Учасники: Віталій Селик - Благодійна організація «Благодійний фонд «Сміливі»; Григорій Селещук -  Міжнародний Благодійний Фонд «Карітас України»; Фредерік Ларссон - Громадська організація «Ресурсний Центр Недержавних Організацій»; Мар’яна Кащак - Благодійна організація «Українська освітня платформа»; Максим Доценко - Товариство Червоного Хреста України; Олександр Галкін - Благодійна організація «Благодійний Фонд «Право на захист»;  Анна Нішніанідзе -  Громадська організація «Philanthropy in Ukraine»; Юлія Спориш - Громадська організація «Дівчата»; Юлія Красівникова - Благодійна організація «Благодійний фонд «Восток-СОС»; Сергій Рубан - Благодійна організація «Благодійний фонд «ПЕРША ЛІНІЯ ЮЕЙ»; Дар’я Рибальченко - Благодійна організація «Національна мережа розвитку локальної філантропії»; Валерія Татарчук - Благодійний фонд «Твоя опора»; представники ГО  «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання».

Модераторка: Леся Олійник.

Українські громадські організації та фонди об’єднуються та створюють Альянс українських організацій громадянського суспільства, аби  спільно подолати гуманітарну кризу.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Кілька благодійних організацій створили Альянс українських організацій громадянського суспільства

Тринадцять благодійних організацій підписали меморандум про створення Альянсу українських громадських організацій.

Підписання документа відбулося під час круглого столу в Укрінформі.

"Ми подумали про посилення процесу об'єднання українських громадянських організацій, щоб посилити наш спільну діяльність у напрямку надання гуманітарної допомоги. Але тут ми не обмежуємося гуманітарною допомогою, а бачимо у подальшому перспективу праці над відновленням нашої держави. Для нас важливо мати спільне бачення, куди ми хочемо рухатися у розвитку України і допомозі людям", - сказав на початку заходу директор програмного директорату Міжнародного благодійного фонду «Карітас України» Григорій Селещук.

Представник Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко зазначив, що, як показала практика останніх майже двох років повномасштабної війни, саме українські організації стали першими, хто прийшов на допомогу постраждалим українцям.

Водночас, додав він, постає питання залученості українських організацій не тільки до гуманітарного реагування, а й до планування.

"Ми знаємо потреби, бо самі вихідці з громад, наші локальні організації працюють там. Саме доступ до наших бенефіціарів, знання їх потреб, того, як ми можемо їм допомогти, йдуть від нас. І міжнародні донори також мають базуватися на цих знаннях і включати українське громадянське суспільство від початку, до закінчення, а не покладатися на нас як на імплементаторів", - сказав Доценко.

Як зазначили учасники круглого столу, запит на гуманітарну допомогу за час війни не зменшився.

Проте, як зауважив Григорій Селещук, якщо раніше йшлося про речі першої необхідності, їжу, ліки, то зараз змінюється структура цих запитів.

"Багато людей, які мали власний запас міцності і могли протягнути якийсь час на власному ресурсі, зараз у складній ситуації, і цього ресурсу вже не мають. Тому потрібна допомога. З іншого боку, змінюється структура запитів. Зараз ми говоримо про стабілізацію в багатьох зонах України і можливості подальшої роботи, поглиблення психосоціального супроводу, юридичне консультування. Маємо багато запитів від людей щодо працевлаштування, відновлення власного бізнесу тощо. Саме тому Альянс спрямований не виключно на гуманітарне реагування, а дивиться в перспективі і на фазу гуманітарного реагування, і на відновлення, і, мабуть, у чомусь перезавантаження", - сказав Селещук.

Як зазначив представник Благодійного фонду «Право на захист» Олександр Галкін, за даними ООН на 2023 рік, в Україні потерпали від воєнних дій близько 21 млн осіб, з них ООН виокремлює 6,3 млн осіб ВПО, 6,9 млн - ті, хто не виїхав з місця свого проживання, але постраждав, і близько 4 млн осіб - ті, хто повертається в Україну.

Всього маніфест про створення Альянсу уклали 13 організацій: Благодійний фонд «Сміливі», Міжнародний благодійний фонд «Карітас України», ГО «Ресурсний центр недержавних організацій», БО «Українська освітня платформа», Товариство Червоного Хреста України, БО «Благодійний фонд «Право на захист», ГО «Philanthropy in Ukraine», ГО«Дівчата»; БО «Благодійний фонд «Восток-СОС»; БО «Благодійний фонд «Перша лінія ЮЕЙ»; БО «Національна мережа розвитку локальної філантропії»; БФ «Твоя опора»; представники ГО «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання».

 Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-