Реабілітація воїнів після поранень та повернення їх до творчої праці через фізичну культуру та спорт

Реабілітація воїнів після поранень та повернення їх до творчої праці через фізичну культуру та спорт

Укрінформ
20 вересня, 13:30 - круглий стіл на тему: "Реабілітація воїнів після поранень та повернення їх до творчої праці через фізичну культуру та спорт".

Організатор: Укрінформ, ГО "Спільна перемога"​.

До участі запрошені:  Дмитро Ржондковський  - тренер УАФ; Сергій Позняк - легендарний снайпер; Володимир Бульба - представник ГО "Спільна перемога"; Олександр Соколинський - представник ГО "Спільна перемога"; Юрій Зозуля - чемпіон світу з вейкбордингу, очільник Х-парку; Олександр Молибога - історик спорту, волонтер з Чернігівщини; Валентин Щербачов - заслужений журналіст України; Олександр Гливинський – президент Асоціації спортивних журналістів України; Євген Назаренко - воротар Національної збірної України з футболу серед ампутантів; Олександр Мальчевський - гравець Національної збірної України з футболу серед ампутантів.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 12:00 20 вересня. Для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище і назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформуhttps://www.youtube.com/@UkrinformTV. 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

У Києві обговорили важливість реабілітації та соціалізації воїнів після поранень через спорт

Важливість реабілітації воїнів після поранень та повернення їх до творчої праці через спорт і фізичну культуру обговорили представники громадських організацій, які практично надають допомогу ветеранам з різноманітними травмами.

Круглий стіл, де порушувалась низка проблем з реабілітації воїнів та було продемонстровано реальні приклади соціалізації ветеранів з ампутаціями та їх участь у різних видах спорту, відбувся в Укрінформі.

Як зазначив, зокрема, підприємець, ветеран АТО, що втратив кінцівку на війні, Сергій Позняк, сьогодні дуже важливо для людей, які повертаються з війни, і тих, хто воює зараз, бути впевненими, що їм є куди повертатися.

"Це робота, освіта, спорт, підтримка, здоров'я. Вони мають знати, що тут є різні об'єднання, організації, які їх будуть підтримувати. І тоді наші воїни розумітимуть, що втрата частини тіла на війні ніяк не змінює тебе внутрішньо, що ти можеш зробити значно більше, ніж собі можеш уявити", - сказав Позняк.

Тренер Української асоціації футболу Дмитро Ржондковський своєю чергою розповів, що завдяки УАФ було створено проєкт на підтримку українських воїнів - команду з футболу воїнів-ампутатів. За його словами, проєкт стартував 1 червня та активно розвивається.

"Зараз у нас уже сформована Національна збірна з футболу воїнів-ампутантів і через два тижні їдемо на міжнародні змагання в Бельгію на Лігу націй. Ми бачимо на власні очі, що реабілітація через спорт - це значно ефективніше, аніж пігулки та препарати, бо це водночас і психологічна підтримка", - розповів Ржондковський.

Він зауважив, що тренування воїнів-ампутантів з футболу проводяться нині у Києві та Львові, але є великі сподівання, що такі ініціативи розвиватимуться по всій Україні.

Чемпіон світу з вейкбордингу, очільник Х-парку Юрій Зозуля продемонстрував інший приклад реабілітації воїнів-ампутантів - через водні види спорту, де ті долають неможливе, а Україна стає свого роду флагманом з використання спеціального обладнання для таких людей.

"Багато хлопців повернулися з війни, але не повернулися в життя. Їм треба надати таку емоційну альтернативу у вигляді спорту, щоб вона перебила усі інші задоволення, на зразок алкоголю та наркотиків. Ми є флагманом водної реабілітації в Україні, і такі локації мають бути скрізь по Україні", - зазначив він.

Представники ГО "Спільна перемога" Володимир Бульба та Олександр Соколинський наголосили на важливості налагодження синергії громадських спортивних організацій та держави задля надання дієвої підтримки українським воїнам після повернення з фронту.

"Давайте не ховатися за проблеми, давайте не думати, що хтось прийде і нам допоможе, бо обсяги цієї проблеми насправді у нас дуже великі, тому треба максимально усім небайдужим людям гуртуватися і долучатись до цієї роботи. А держава має брати приклад з таких активних людей, які уже сьогодні роблять велику справу для наших військових. Тоді ми матимемо справжнє здорове суспільство", - наголосив Соколинський.

На круглому столі були присутні також самі воїни з ампутацією, які розповіли про свій досвід реабілітації через спорт і фізичну культуру, важливість такої роботи та досягнуті результати.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-