Презентація соціального проєкту «Емпатія»

Презентація соціального проєкту «Емпатія»

Укрінформ
20 вересня, 11:00 - презентація соціального проєкту «Емпатія».

Організатор: Школа кравецької майстерності та дизайну Tailors School.

Учасники: Людмила Пишна - засновниця ГО "Відчуй"; Ольга Лимаренко - дизайнерка одягу, Ірина Петренко - керівник проєкту «Емпатія»; Кирило Савченко - ментор проєкту, стиліст; Христина Сагірова - вихователька НДСЛ "Охматдит".

До участі запрошені: представники «Охматдиту», Українського культурного фонду.

Модератор: Світлана Махонько - координаторка проєкту

Довідково: Впродовж проєкту 11 його учасниць віком 11-20 років - дівчата (ВПО) з Херсона і Чернігівщини та дівчата з порушенням слуху - проходили реабілітацію творчістю: вчились втілювати мрію і шити з нуля. Вони розробили мерчі та спільну колекцію з переробленого джинсу, яка ретранслює суспільству те, що їх хвилює. Результат, а це 60 одиниць сталого авторського одягу, перевищив найсміливіші очікування. Деякі луки можна буде побачити на пресконференції. Перша презентація колекції «Емпатія» в Україні відбудеться 21 вересня в артгалереї ТЦ Домосфера. Також у ці дні, в рамках тижня моди в Мілані та щорічних днів України у Молдові, проходитиме презентація фотовиставки, яка знайомитиме з учасницями проєкту та їхнім доробком. Українські підлітки вразили організаторів представницьких заходів креативністю та бажанням змінювати світ на краще.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 10:50 20 вересня. Для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище і назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Дівчата-підлітки з порушенням слуху створили колекцію одягу з уживаного джинсу

Група дівчат-підлітків, до якої увійшли діти з порушеннями слуху, створили колекцію одягу з уживаного джинсу.

Як розповіла координаторка соціального проєкту “Емпатія” Світлана Махонько під час презентації в Укрінформі, 11 дівчат віком від 11 до 20 років займалися дизайном і пошиттям одягу, дехто з них мав навики шиття, але більшість вчилася “з нуля”.

“Цей проєкт більше, ніж про шиття, як вони вчилися працювати в команді, прагнули змінити себе. І як змінювався світ навколо них і ставлення до них”, - сказала вона.

За її словами, ініціатором проєкту виступила Школа кравецької майстерності та дизайну Tailors School за підтримки Українського культурного фонду.

Махонько додала, що у складі групи юних дизайнерок увійшли дівчата з порушенням слуху, підопічні ГО “Відчуй”.

Своєю чергою керівник проєкту “Емпатія”, очільниця Школи кравецької майстерності та дизайну Tailors School Ірина Петренко зауважила, що було створено комбіновану групу, аби дівчата навчилися спілкуватися між собою — кожна учасниця відповідала за власний “лук”, при цьому вони створювали єдину колекцію.

Вона розповіла, що результати перевершили очікування, адже планувалося створити 20 речей, а відшили 70, переробили 70 пар джинсів.

“Це проєкт про емпатію в дуже широкому сенсі цього слова. Ми починали з того, що вчили дівчаток любити себе, приймати себе. Ми намагалися в них виховати емпатію самих до себе. Через колекцію вживаного одягу — джинсових улюблених речей, ми пояснювали, що таке емпатія до природи, бо мода є на другому місці по шкоді природі… Тому якщо вони мріють бути дизайнерами, вони мають враховувати, що їм жити на цій планеті, і мода має бути свідомою”, - підкреслила очільниця школи.

Вона додала, що дівчата навчилися створювати одяг “з нуля” та перероблювати вже існуючі речі.

Петренко проінформувала, що школа запропонувала учасницям проєкту за бажанням залишитися в школі і продовжити безкоштовне навчання.

“Для мене головне, щоб діти не просто вміли мріяти, а щоб діти розуміли, що в будь-якої мрії є лише два шляхи: вона може стати фантазією, а може стати планом дій”, - наголосила вона.

Керівниця проєкту також анонсувала фотовиставку робіт “Відчуй емпатію” 26 вересня, де можна буде поспілкуватися з юними дизайнерками і побачити на власні очі частину створену ними колекцію.

Петренко додала, що проєкт “Емпатія” тривав із червня, зараз уже відбуваються його презентації.

Дизайнерка одягу Ольга Лимаренко відзначила, що колекцію вже мали змогу показати у Молдові та Мілані (Італія) на тижні моди, у планах є й інші країни.

 Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-