Підписання контракту на постачання обладнання для тренування штурмових підрозділів НГУ

Підписання контракту на постачання обладнання для тренування штурмових підрозділів НГУ

Укрінформ
14 червня, 14:30 - пресконференція на тему: «Підписання контракту на постачання обладнання та сучасних систем для тренування штурмових підрозділів НГУ».

Організатори: БО «Фонд Наступу»; БО «Help Heroes of Ukraine» (США).

Учасники: Віталій Бойко - БО «Фонд Наступу», військовослужбовець НГУ; Роман Заболотовський - БО «Help Heroes of Ukraine» (США); Іван Зорик - підполковник НГУ; Гарі Сведбек - NAI Mexico (Мексика); Сергій Середа - постачальник навчального лазертагу для симуляції бойових дій U-Force; Олександр Потеряйло - постачальник навчального обладнання StrikeShop.

Модератор: Андрій Гарбузюк – «БО Фонд Наступу», військовослужбовець НГУ.

Теми до обговорення:

  • Підписання контрактів про фінансування систем імітації бою.
  • Важливість поширення навчальних систем імітації бою у збройних силах: вплив на втрати та підготовку бійців.
  • Презентація підтримки військовослужбовців міжнародним бізнесом.
  • Презентація та тестування обладнання.

Актуальність заходу:

Передача систем для імітації ведення бойових дій для здобуття навичок ведення бойових та оборонних дій фронтових підрозділів НГУ та ЗСУ. Постачання обладнання та сучасних систем для тренування штурмових підрозділів НГУ здійснюється завдяки фінансуванню БО «Help Heroes of Ukraine» (США).

Представники ЗМІ зможуть власноруч ознайомитесь із провідними системами імітації бою, які будуть представлені під час пресконференції.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

У Києві благодійники підписали контракт із постачальниками про обладнання для штурмових підрозділів НГУ

У Києві благодійна організація «Help Heroes of Ukraine» (США) підписала контракт про постачання обладнання та сучасних систем для тренування штурмових підрозділів Нацгвардії України з кількома виробниками та компаніями.

Підписання контракту відбулося під час пресконференції в Укрінформі.

«Сьогодні ми запускаємо програму забезпечення передових підрозділів Нацгвардії, ЗСУ системами імітації бою для тренування військовослужбовців в умовах, наближених до реального бою. Йдеться про страйкбольне обладнання - це комплекти лазерних випромінювачів і приймачів, що допомагають імітувати реальні бойові зіткнення із фіксацією результатів», - сказав військовослужбовець НГУ, представник БО «Фонд Наступу», який був ідейним натхненником цієї програми, Андрій Гарбузюк.

За його словами, за допомогою цього обладнання у бійців з’являються можливості на якісно новому рівні проходити групову підготовку, злагодження цілих підрозділів, відпрацьовувати певні навички, які при штурмових діях і прямих зіткненнях підвищують боєздатність підрозділів та рятують життя українських військових.

Це обладнання призначене для навчальних центрів і полігонів.

«Перший етап програми – забезпечення (цим обладнанням – ред.) двох військових частин НГУ західного територіального управління. У перспективі, ним будуть забезпечені не тільки полігони Нацгвардії, а й ЗСУ», - додав Гарбузюк.

За його словами, перше обладнання, відповідно до підписаного контракту, почне надходити за 2 тижні від дати запуску цієї програми. «Про кількість обладнання сказати не можу», - сказав представник БО «Фонд Наступу».

Боєць Нацгвардії Віталій Бойко зазначив, що в НАТО давно використовують системи імітації бою на полігонах, завдяки чому суттєво знижуються втрати особового складу, у нас таких систем дуже мало.

Обладнання купує організація «Help Heroes of Ukraine» за кошти, зібрані, зокрема і благодійником із Мексики Гері Сведбергом, який був присутній на підписанні цього контракту. Директор БО «Help Heroes of Ukraine» Роман Заболотовський зазначив, що їхньою місією є збереження життя українців, які боронять Батьківщину.

Серед постачальників цього обладнання, які станом на сьогодні вже взяли участь у цій програмі – постачальник навчального лазертагу для симуляції бойових дій U-Force, постачальник навчального обладнання StrikeShop та виробник піротехнічних засобів компанія «Pyrosoft».

На пресконференції також відбувся показ різноманітного електронного оснащення і зразків техніки від компаній-підписантів контракту. Виробники обладнання пояснили, як воно працює.

Як повідомлялося, 5 травня Енергоатом передав нацгвардійцям і ЗСУ 8 авто.    

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-