Наслідки катастрофи на Каховській ГЕС: поточна ситуація на Херсонщині

Наслідки катастрофи на Каховській ГЕС: поточна ситуація на Херсонщині

Укрінформ
12 червня, 14:00 - брифінг на тему: «Наслідки катастрофи на Каховській ГЕС: поточна ситуація на Херсонщині».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Толоконніков - керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації (онлайн).

Теми до обговорення:

  • Ситуація в Херсоні та області з підтопленням?
  • Екавуація жителів під обстрілами.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Зранку у Херсоні через ворожий обстріл поранені троє людей – ОВА

Зранку у Херсоні через ворожий обстріл були поранені троє людей, вони у стані середньої важкості у лікарні.

Як передає Укрінформ, про це 12 червня на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

«Зранку обстріляли близько 5 години Херсон, мікрорайон Шуменський. Там зазнали поранення троє людей», - повідомив Толоконніков.

За його словами, постраждалі доправлені у лікарню, у них стан середньої важкості

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 11 червня, російські загарбники 26 разів обстріляли Херсонську область, троє людей загинули.

У Херсоні під час розбирання завалів у квартирі багатоповерхівки у Шуменському мікрорайоні, яку окупанти обстріляли 8 червня, рятувальники виявили рештки тіла 80-річної власниці помешкання.

Поранені військовими РФ люди, які рятувалися з лівобережжя Херсонщини, у важкому та середньої важкості стані - ОВА

Евакуйовані 11 червня з лівобережжя Херсонщини, які постраждали у результаті обстрілу військовими РФ, перебувають у лікарні, вони у важкому стані та у стані середньої важкості.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

«Якщо казати про минулу добу, то, мабуть, вся країна і весь світ знає про підступність росіян, які…обстріляли вчора евакуаційні човни, що йшли з лівого берега, обстріляли в спину... Внаслідок цього загинуло три людини, ще десять постраждали, серед них правоохоронців двоє», - сказав Толоконніков.

За його словами, постраждалі зараз знаходяться у лікарні у важкому стані, в реанімації, деякі у середньої важкості стані - у них кульові поранення. Толоконніков повідомив, що за минулу добу також допомогли двом чоловікам, які рятувалися від повені і росіян - їх з гіпотермією доставили у лікарню, стан постраждалих задовільний.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 11 червня, російська армія атакувала човен із мирними жителями, які евакуювалися з лівобережжя Херсонської області.

За словами керівниці об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, операції з порятунку людей із затопленого лівого берега Херсонщини, що окупований російськими військами, вкрай складні і потребують інформаційної тиші.

На Херсонщині станом на ранок 12 червня у воді залишаються 46 міст, селищ та сіл - 32 на правому березі та 14 на лівобережжі, вода продовжує відходити, рятувальна операція триває. На звільненій території затоплено 3801 будинок.

ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

У ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-