Тривожні виклики: як впливають на міжнародний паралімпійський рух представники Росії та Білорусі

Тривожні виклики: як впливають на міжнародний паралімпійський рух представники Росії та Білорусі

Укрінформ
18 травня, 13:00 - пресконференція на тему: «Міжнародний паралімпійський рух і виклики, пов’язані з впливом на нього представників Росії та Білорусі».

Організатор: Національний комітет спорту інвалідів України.

Спікер:  Валерій Сушкевич  – президент Національного комітету спорту інвалідів України.

Довідково. Апеляційний трибунал Міжнародного паралімпійського комітету (МПК) задовольнив апеляції Національних паралімпійських комітетів Росії та Білорусі щодо відновлення членства в міжнародному паралімпійському русі. Призупинення цього членства відбулось на Генеральній Асамблеї МПК у листопаді 2022 року. Рішення МПК не приймати заявки від спортсменів цих країн на змагання World Para Sports залишається в силі. Статус членства Росії та Білорусі у Міжнародному паралімпійському комітеті буде піднято під час засідання Генеральної асамблеї організації, яка відбудеться 28-29 вересня цього року у Бахрейні. 

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ:  7711064@gmail.com.

Телефон для довідок: +380937711064 (пресслужба НКСІУ).

Акредитація триватиме до 18:00 17 травня 2023 року. Для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище та назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegramhttps://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Валерій Сушкевич: Зробимо все, щоб продовжити відсторонення Росії та Білорусі від змагань

Президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич закликає спортивну спільноту робити все, аби не допустити до паралімпійських змагань Росію та Білорусь.

Про це він заявив на пресконференції в Укрінформі.

Сушкевич нагадав, що 25 квітня апеляційний трибунал Міжнародного паралімпійського комітету (МПК) у Дубаї задовольнив апеляції національних паралімпійських комітетів РФ та РБ щодо відновлення членства у міжнародному паралімпійському русі.

«Тепер статус членства Росії та Білорусі у Міжнародному паралімпійському комітеті розгляне генеральна асамблея організації, яка пройде 28-29 вересня нинішнього року у Бахрейні. Уточню, що рішення трибуналу про призупинення позбавлення членства паралімпійських комітетів Росії та Білорусі не впливає на повернення спортсменів цих країн. Вони залишаються поза міжнародними стартами... Вбивцям немає місця у цивілізованому світі і спорті зокрема", - заявив він.

За словами Сушкевича, паралімпійський рух часто називають досягненням людської цивілізації, адже він сприяє реалізації принципу рівних прав і можливостей для всіх.

"Під час Паралімпіади 2022 року українським паралімпійцям вдалося об'єднати усі нації і вийти на єдине вірне рішення МПК - не допустити до Ігор Росію і Білорусь. Ці країни тоді поїхали додому ні з чим. Це була перемога паралімпійського спорту... Нині ми маємо робити все, щоб продовжити відсторонення Росії і Білорусі від змагань", - заявив він.

Сушкевич зауважив, що з рішенням апеляційного трибуналу щодо відновлення членства РФ і РБ не погоджується і президент Міжнародного паралімпійського комітету Ендрю Парсонс.

Валерій Сушкевич також підкреслив, що за нинішньої ситуації є дуже важливими зусилля України та її партнерів.

«Хочу, щоб мене почули у всьому світі - не будьте причетними до страшних злодіянь, які чинять держави-вбивці. У Росії ж майже все населення підтримує «спеціальну військову операцію». За Путіна - 80-83 відсотки їхнього народу. Рейтинг підтримки «операції» 2023 року все зростає. Усі ті, хто голосуватиме за допуск-недопуск на Генасамблеї у вересні, мають знати про це. І олімпійський, і паралімпійський спорт використовується Росією як елемент окупації нашої країни. Від імені українських паралімпійців закликаю не допускати представників РФ і РФ і до окремих спортивних федерацій", - заявив Сушкевич.

Водночас він подякував за допомогу у боротьбі за «цивілізований спорт» Президентові Володимиру Зеленському, Міністерству молоді та спорту, українському уряду.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-