Захист неба: як українська ППО відбиває атаки ворога?

Захист неба: як українська ППО відбиває атаки ворога?

Укрінформ
2 травня, 11:30 - брифінг на тему: «Захист неба: як українська ППО відбиває атаки ворога?».

Організатори: Медіацентр України - Укрінформ.

Спікер: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Теми до обговорення:

– Наслідки російських ракетних атак по Україні;

– Робота Повітряних сил – які системи необхідні для ефективного захисту українського неба;

– Навчання українських пілотів - скільки часу знадобиться для опанування нової техніки;

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

росія щодня випускає по Україні майже 20 керованих авіабомб – Ігнат

російські війська відновили масовані ракетні та авіаційні бомбардування, аби нищити західну техніку та об’єкти критичної інфраструктури України. Щодня ворог випускає майже 20 авіабомб.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«На сьогоднішній день противник відновив атаки відповідно до тих завдань, які ставить перед собою. Завдання зрозумілі: вони шукають найпотрібніше для знищення, вони шукають західну техніку, щоб вражати саме те, що нам надають сьогодні партнери для ведення оборонних і наступальних дій. Безумовно, у пріоритетах завжди будуть об’єкти критичної інфраструктури, завжди будуть об’єкти паливно-енергетичного сектору України, бо від цього напряму залежить і життя всієї держави, і забезпечення війська», - сказав Ігнат.

За його даними, щодня ворог випускає по Україні близько 20 керованих авіабомб, і цю проблему можна вирішити лише за допомогою далекобійної зброї та авіації.

«На сьогодні проблема застосування керованих авіабомб по лінії державного кордону і по лінії бойового зіткнення є щодня. Щодня близько 20 керованих авіабомб летять у прифронтові зони», - зазначив Ігнат.

Він констатував, що бомби долають 70 км і потрапляють в дитсадки, школи, житлові будинки. Боротися з бомбами неможливо, тому варто вражати носії авіабомб - Су-34, Су-35, які завдають удари щодня, вважає речник.

Для того, аби протистояти ворогу, Україні потрібна «довга рука», адже ЗРК С-300 та два дивізіони Patriot дозволяють вражати ворожі цілі на відстані 100-150 км.

Такі комплекси могли б відігнати подалі від кордонів російську авіацію, але їх має бути значно більше.

«На жаль, таких комплексів у нас не так багато, лише 2 дивізіони всього, чекаємо на SAMP/T, чекаємо на рішення по літаку, який всі хочуть бачити в українській армії – це F-16, який може докорінно змінити всі ці речі, який може протидіяти російській авіації на тій чи іншій лінії фронту», - зазначив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська зранку 2 травня чотири рази обстріляли прикордоння Чернігівської області, здійснивши загалом 40 ударів.

В умовах дії західних санкцій росіяни змінюють тактику ведення війни – Ігнат

російські окупаційні війська змушені змінювати тактику ведення війни в умовах дії західних санкцій та неспроможності російського ВПК швидко виготовляти озброєння та техніку.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи зміну тактики російських загарбників.

«Ми зіткнулись з потужним кривавим агресором, який почав саме з нічних атак о 4 ранку, коли полетіли ракети, літаки і атакували Україну 24 лютого. З того часу багато що змінилось, багато з’явилось зразків озброєння. Наприклад, керовані авіабомби, які хоч і старі розробки, але вони повертаються до них. Революцію зробили дрони на фронті. Без дронів зараз ніхто не обходиться, не лише дрони для розвідки, а й дрони-камікадзе. Багато противник застосовує проти нас саме цього озброєння. Тому, чи змінилась тактика вдень, вночі? Так, безумовно вони міняють тактику і завдання ударів», - наголосив Ігнат.

Він нагадав, що восени минулого року ворог запускав вночі дрони, після чого йшли запуски ракет.

«Зараз вони не застосовують в такій великій кількості ракети, як це було восени-взимку, тому що не досягли своєї цілі - загнати Україну в повний блекаут, знищити нашу енергоструктуру. І кількість ракет не безкінечна», - підкреслив речник.

Він також додав, що російські загарбники продовжують виготовляти зброю, але в умовах санкцій не так швидко, як їм хотілося б. Саме тому ворог шукатиме нові методи продовження війни, зазначив речник.

Як передає Укрінформ, Інститут вивчення війни (ISW) у звіті повідомив, що міноборони рф змінило риторику та активно описує свої ракетні обстріли території України перед контрнаступом Сил оборони.

Загарбники використовують всі бази в Криму для прикриття свого чорноморського угруповання – Ігнат

Армія рф використовує всі летовища та військові бази в Криму для застосування російської авіації та прикриття нею свого чорноморського угрупування. Російська авіація завдає ударів керованими авіабомбами і керованими авіаційними ракетами з території ТОТ Криму по підконтрольній Україні території.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Вони використовують усі летовища, які є в нашому окупованому півострові. Ми знаємо, що наша база Бельбек та інші застосовуються російською авіацією – літаками та гелікоптерами. Постійно вони здійснюють звідти зльоти, вони контролюють, прикривають з повітря чорноморське угруповання, яке там є, ці кораблі Чорноморського флоту, постійно завдають звідти ударів і керованими авіабомбами і керованими авіаційними ракетами», - повідомив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 24 квітня у Севастополі пролунали вибухи. Окупаційна «влада» Севастополя заявила, що місто атакували надводні дрони.

29 квітня близько 5 години ранку виникла пожежа на нафтобазі у Севастополі. Загарбники заявили, що нафтобазу атакував безпілотник ЗСУ. Пожежі на нафтобазі, що виникла після ймовірного удару безпілотника, було присвоєно найвищий рівень складності.

У понеділок, 1 травня, в окупованому Криму пролунало декілька вибухів. Повідомляють про атаку півострова безпілотниками.

рф не застосовує у війні в Україні розрекламовані Су-57 та Су-75 – Ігнат

Повітряні сили України не зафіксували факти застосування російських літаків Су-57 та Су-75 в повітряному просторі України.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«У них є літак Су-57, який вони показували на виставках часто, є літак також Су-75. Той з двома двигунами, той з одним. Це такі «суперлітаки», як вони називають, шостого покоління, про які не раз писали їхні пабліки, що вони на фронті показали, десь кидали ракети. Повітряними силами України не зафіксовано фактів застосування цих літаків в повітряній агресії проти України», - повідомив Ігнат, додавши, що не можна виключити, що ворог дистанційно застосовував їх.

За словами речника, рф має достатньо інших літаків та гелікоптерів, які найчастіше застосовуються на лінії бойового зіткнення. Також Ігнат відзначив, що росія любить вихвалятись танками та літаками на парадах, однак в світовій практиці акцент робиться на інших технологіях, ніж рекламовані росією.

Зокрема, повітряні сили всіх країн світу не роблять ставку на те, що демонструє росія на аваіашоу – виконанні різних маневрів літака, адже на сьогодні це не відіграє великої ролі в бою. Зокрема, США, які є одним із провідних виробників бойової авіації F-35, F-22 роблять ставку на нові технології «хто кого раніше побачить, застосує озброєння і першим знищить ворога».

Як повідомляв Укрінформ, раніше Ігнат заявив, що армія рф використовує всі летовища та військові бази в Криму для застосування російської авіації та прикриття нею свого чорноморського угрупування. Російська авіація завдає ударів керованими авіабомбами і керованими авіаційними ракетами з території ТОТ Криму по підконтрольній Україні території.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-