Посилення заходів безпеки в Одесі: якою є ситуація зараз?

Посилення заходів безпеки в Одесі: якою є ситуація зараз?

Укрінформ
2 травня, 12:00 - брифінг на тему: «Посилення заходів безпеки в Одесі: якою є ситуація зараз?».

Організатори: Медіацентр України – Укрінформ.

Спікер: Сергій Братчук - голова Громадської ради при ОВА (онлайн).

Теми до обговорення:

  • Заходи безпеки в Одесі 2 та 9 травня.
  • Робота «зернової угоди» – ситуація в портах.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Остаточна крапка щодо подій 2 травня 2014 року в Одесі ще не поставлена – ОВА

Не всі учасники заворушень 2 травня 2014 року в Одесі отримали покарання.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив голова Громадської ради в Одеській ОВА Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«Другого травня відбулася битва за українську Одесу. Декілька фігурантів кримінальних проваджень, які зараз відкриті, втекли після тих подій і знаходяться на території російської федерації. Впевнений, що кара небесна в тому числі, окрім суду людського, теж їх наздожене і покарання вони відбудуть», - наголосив Братчук.

За його словами, сьогодні в Одесі чергують посилені наряди Нацполіції та Нацгвардії. Біля входу на Куликове поле також пильнують медики. Вхід на Куликове поле здійснюється через пропускні пункти за документами, що засвідчують особу. Перед відкриттям входу до поля територію вже перевірили вибухотехніки.

«Станом на зараз правопорушень не зафіксовано», - Братчук.

Як повідомлялося, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. Під час сутичок пролунали постріли, загинули декілька людей. Згодом антимайданівців відтіснили до Куликового поля, де вони забарикадувалися у Будинку профспілок. Внаслідок пожежі, що виникла в будівлі, загинули 48 учасників масових заворушень. Приморський районний суд Одеси заочно оголосив вирок колишньому заступнику керівника обласної міліції Дмитру Фучеджі у справі про масові заворушення, що сталися 2 травня 2014 року.

За рік війни одесити докорінно змінили ставлення до рф - ОВА

Багато проросійськи налаштованих одеситів за рік війни кардинально змінили своє ставлення до країни-агресора.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«Одесити лягли спати «23 февраля», а прокинулися - 24 лютого. Цей вислів демонструє зміну ставлення одеситів до країни-агресора. Насправді ми в Одесі прекрасно знаємо, що війна розпочалася не 24 лютого минулого року, а як мінімум для нас вона розпочалася 2 травня 2014 року, коли відбулася битва за українську Одесу», - розповів Братчук.

Також він нагадав події березня минулого року, коли в росЗМІ з’явилося повідомлення щодо висадки російського десанту на одеському узбережжі. За словами пропагандистів, Одеса мала підняти перед загарбниками білі прапори.

«Одеса дійсно підняла прапори. Але ці прапори були синьо-жовті та червоно-чорні», - наголосив Братчук.

Як повідомлялося, сьогодні, у річницю трагічних подій 2 травня 2014 року, в Одесі посилені заходи безпеки.

Одеське узбережжя буде закритим для відпочивальників – ОВА

Цього року одеські пляжі знову будуть закриті для відпочинку.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«Спільним наказом ОВА та військового командування, який було прийнято в минулому році, заборонено перебування на узбережжі Чорного моря, а також у затоках, внутрішніх морських водах та на територіях пляжних зон, розташованих вздовж моря на території Одеської області», - сказав Братчук.

Голова Громадської ради при Одеській ОВА наголосив, що наказ на заборону відвідання пляжів є чинним і цього року.

Братчук зазначив, що акваторія Чорного моря замінована та є лінією фронту.

«З боку військового командування проводиться моніторинг безпекової ситуації. Також військові очікують від одеського муніципалітету відповідних пропозицій щодо відпочинку на певних локаціях. Будуть пропозиції, буде робота військового командування, буде остаточне рішення», - додав Братчук.

Нагадаємо, голова Громадської ради при Одеській ОВА також інформував, що місця для відпочинку на узбережжі будуть функціювати за умови урахування правил безпеки. Наприклад, басейн у зоні відпочинку повинен бути встановлений на безпечній відстані від моря. Також заклад має дотримуватися правил безпеки при лунанні сигналу повітряної тривоги, інакше, за словами Братчука, його закриють.

Як повідомлялося, минулого року пляжі в Одеській області не відкрили через загрозу наявності мін та ворожих атак. На узбережжі були облаштовані спеціальні зони відпочинку, які були відокремлені від моря сіткою. Вздовж узбережжя чергували правоохоронці та не дозволяли відчайдухам підходити до води.

Дії рф відверто саботують виконання зернової угоди – Одеська ОВА

Через блокування росією проходу балкерів з українським зерном, в Босфорській протоці зібралася черга суден.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«Ми знаємо, що рф відверто саботує дію зернової угоди. ООН, Туреччина та Україна докладають усіх зусиль задля повноцінного поновлення зернової угоди. Станом на вчора не було жодних рухів. Ви знаєте, що черга зараз створилася у Босфорській протоці, тому, звичайно, мріємо, що зернова угода запрацює повноцінно, але для цього треба докласти ще чимало зусиль», - повідомив Братчук.

Він наголосив, що незважаючи на намагання росії зашкодити виконанню зернової угоди, програма все ж працює.

«Під завантаження в портах Одеси чекає кілька суден, на сьогодні також планується вихід кількох суден та захід під завантаження», - додав Братчук.

Також голова Громадської ради при Одеській ОВА нагадав, що одне з тих суден, яке вчасно не вийшло з одного з портів Великої Одеси працювало зі всесвітньою продовольчою програмою ООН, що підкреслює суто гуманітарний характер роботи зернової ініціативи.

Як повідомлялося, реалізація «зернової угоди», яка уможливлює експорт українського зерна та іншого продовольства через Чорне море, є рішенням, від якого виграє весь світ.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-